Buzoianu parafraza la Tupac :”Puterea aparține oamenilor, politica e un difuzor, nu o voce!”

Romania se schimba. Intra in lupta categoria grea, pe langa care „iepuasii” contracandidati vor fi simpli infanteristi. Sunt oameni care au business-uri in spate. Care stiu sa munceasca, sa faca business development. Carora nu le e frica de hip-hop, nu intra in politica de scarba,  chiar daca fac ” Slalom printre cretini”, si aici ma refer la acei cretini din politica care au furat si au sperat ca nu vor fi prinsi.

Tavi Buzoianu e de luat in seama ca viitor primar al municipiului Cluj-Napoca, si asta prin prisma charismei sale si de ce nu, a valorii individuale. Iata ce transmite ca om de afaceri politicienilor :

„Am transmis o scrisoare deschisă către politicieni cu un mesaj care sper să fie corect înțeles. Puteți citi mai jos întregul text:

„Sunt decenii de când reprezint prima generație de antreprenori cinstiți ai României. Pe parcursul evoluției mele personale și profesionale am dezvoltat proiecte de impact pentru orașul și țara mea. Ca exemplu, menționez prima privatizare din industria românească și modelul pentru privatizările care au urmat sau aducerea Nokia la Cluj, ce a marcat boom-ul industriilor emergente din oraș și începutul a ceea ce noi numim astăzi Sillicon Valley de România. Sunt un simplu cetățean care a reușit să aibă un impact pozitiv asupra câtorva industrii.

Mulți dintre voi știați asta deja. Ce nu știați este faptul că în tot acest timp, la fel ca toți prietenii mei, am acumulat aceleași frustrări legate de potențialul nostru, de modul în care este valorificat și de gândurile noastre de mai bine.

Nu vreau să mă plâng de problemele ce ne frustrează, ci îmi doresc să găsim soluții.

Timpul ne-a arătat că soluțiile nu vor veni de la voi, la fel cum șansele sunt foarte mici ca acestea să apară în lipsa voastră. Mesajul este cât se poate de clar, avem nevoie unii de alții.

Dacă ne dorim progres pe termen lung trebuie să schimbăm jocul, căci el ne-a schimbat destul. Fac apel către voi să vă amintiți adevăratul motiv pentru care ați intrat în politică, iar dacă răspunsul nu este legat de oameni, de viața lor și de mesajul din privirile lor, atunci greșiți si cred că trebuie să părăsiți sfera politică.

Și partidele sunt grupuri de oameni, unii buni și alții mai puțin buni. Toți oamenii merită șansa de a se defini și redefini. Este un moment prielnic pentru întreaga clasă politică din România să profite de această șansă. Este un moment prielnic să mutăm dezbaterile grupurilor dinspre interes înspre progres. Este șansa voastră să atrageți acei oameni care vor da tonul unei noi generații a politicii românești, o generație care să inspire și care să coaguleze energiile constructive, nu să le izoleze.

Eu nu voi fi unul dintre ei, pentru că mă simt obligat să reprezint majoritatea, pe noi cei uniți de valori, nu de doctrine. Fie înregimentați politic sau nu, vorbim de noi toți, cei care până acum ne-am spus cuvântul tăcuți, prin muncă.

Lincoln spunea că nu poți construi caracter și curaj răpind inițiativa și independența oamenilor, iar în momentul de față eu reprezint oamenii independenți, cu inițiativă.

Și nu vă cer, dar vă dau ocazia să ne sprijiniți să ne consolidăm caracterul ca clujeni.

La rândul meu, îmi asum să privesc mai puțin înspre trecut și mai mult înspre viitor și să cer tuturor să facă la fel.

Mi-am depus candidatura pentru funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca, în calitate de independent. Nu intru în politică, ci doar îmi ofer sprijinul și experiența când vine vorba de administrație.

Valorile pe care mă bazez sunt eficiența, transparența și meritocrația. Sper, prin prisma lor, să coagulez toți oamenii care cred în ele.

Pentru mulți dintre voi, oameni politici, este o mare șansă să vă introduceți aceste valori în cultura organizațională. Pentru noi, clujenii, este o mare șansă să arătăm că suntem o comunitate suficient de puternică să coagulam oameni din toate sferele, cu viziuni diferite, dar dedicați unui oraș mai bun și legați de mândria de a fi clujean.

Aceasta nu este o invitație, ci o minge ridicată la fileu. Un profesionist la cârma administrației poate aduce rezultate pe care să le împartă toți clujenii, implicați politic, neimplicați politic, din societatea civilă sau reprezentanți ai străzii. Cred că pot să mediez discuțiile voastre și să urmăresc concluziile doar prin prisma nevoilor unui clujean. Evident, sunt conștient că șansele noastre de reușită cresc dacă înțelegeți și voi acest mesaj.

Nu mă interesează să intru în politică, nu mă interesează gloria și cu siguranță nu voi acționa cu următorul mandat în minte. Tot ce mă interesează este să pregătim următorii douăzeci de ani și să facilităm evoluția tinerilor care cresc orașul.

Și să ținem minte ce spunea Tupac: puterea aparține oamenilor, politica e un difuzor, nu o voce!”

Al vostru, Octavian Buzoianu

Subscribe To Our Newsletter

De Pasti, iepurasul ne cadoriseste cu amenzi mai mari – consecinta a cresterii salariului minim pe economie.

Amenzile pentru abaterile din trafic se măresc chiar în ziua de Paşte. Şi asta, pentru...

Închide