#Budapesta, începutul sfârșitului guvernului Orban. Urmează #București ?

Astazi, Budapesta a devenit un loc deprimant ca sa traiesti, multe din cinematografele de arta s-au inchis. Unele teatre au fost preluate de oamenii de casa ai Fidesz, de obicei ca urmare a unor angajari dubioase, gonind oamenii talentati. Frumoasele cladiri vechi se darama, iar saracia este mai vizibila ca niciodata.

Zeci de mii de oameni au sosit in fata Parlamentului ungar pentru a protesta impotriva guvernului Orban.

Parlamentul ungar a aprobat, într-o atmosferă foarte tensionată, o lege controversată care flexibilizează timpul de lucru suplimentar şi pe care sindicatele şi opoziţia parlamentară o numesc a „dreptului la sclavie“. Legea, care creşte semnificativ numărul orelor suplimentare pe care le pot pretinde angajatorii, de la 250 la 400 pe an, a fost adoptată cu 130 de voturi pentru, 52 împotrivă şi o abţinere. Pe tot parcursul dimineţii, deputaţii opoziţiei au încercat să împiedice votul, într-una din rarele demonstraţii de unitate în faţa parlamentarilor partidului conservator Fidesz al premierului Viktor Orban. Strigăte, fluierături şi chiar sunete de sirenă au răsunat timp de mai multe ore în sala de şedinţe, lăsându-l însă impasibil pe prim-ministru, care a asistat la dezbateri.

Guvernul condus de Viktor Orban susţine că această reformă va aduce beneficii angajaţilor şi companiilor care se confruntă cu o criză a forţei de muncă.

Fidesz, partidul condus de premierul Viktor Orban, susţine că protestele sunt organizate de „mercenari străini” plătiţi de miliardarul american George Soros.

#Bucuresti

Protestul urmează să aibă loc sâmbătă, 12 ianuarie 2019, începând cu ora 18:00 în Piața Victoriei.

”E momentul sa iesim din nou in numar cat mai mare in strada, deoarece am ajuns la momentul de dinaintea lunii februarie 2017, adica la momentul dinainte OUG-ului 13! Acum, poate ca mai mult ca niciodata trebuie sa iesim in strada, in fata Guvernului, in numar cat mai mare.

Iar, pentru a ne strange multi, iar evenimentul si vestea sa ajunga la cat mai multa lume, e nevoie de timp, de aceea evenimentul a fost si organizat atat de „tarziu”, intr-o zi de sambata. E nevoie de lume venita din tara, dar si bucurestenii sa revina in strada, la fel ca la OUG 13.

De ce? E simplu. OUG pe Codurile Penale e ca si aprobat, iar, insistenele lui Dragnea par sa-l fi convins pe Tudorel Toader cat si pe Viorica Dancila sa dea OUG pe amnistie si gratiere, un „lucru foarte grav”, dupa cum l-a numit insusi Presedintele Klaus Iohannis. Iar, surse bine informate au relatat ca termenul limita de adoptare a acestui OUG este 15 ianuarie.

Florești : Un om a fost găsit căzut sub un podeț pe Eroilor

  15 : 02 Un caz ciudat astăzi în Florești. Corpul cuiva a fost descoperit...

Închide