Breaking News : Seplecan vrea sa fie primar cu sustinerea UNPR si a lui Oprea

seplecan-3-300x225

Pana la urma, ceea ce era de asteptat, s-a produs. Greselile in lant ale lui Marius Nicoara se reflecta in lovitura dura pe care o primeste PNL drept in figura. Mihai Seplecan are sprijinul politic al vicepremierului Gabi Oprea.

Printr-un joc la o ruleta ruseasca, iata ca in locul lui Marius Nicoara, care scria „dupa dictare” la o cuvantare de a lui Ioan Rus, apare Emil Boc primar. Tot asa, dupa ce Alin Tise cedeaza ciudat in fata lui Uioreanu, iata ca Uioreanu este condamnat. Clujul ramane fara presedinte de Consiliu Judetean, pana cand apare Mihai Seplecan.

Poate sa faca Horia Sulea campanie 200 de ani de acum incolo, nu poate suplini non-combatul echipei PNL Cluj. PNL nu are echipa de media si e posibil sa nu fie bine la anul. Nu poti la nesfarsit sa te bazezi pe presa sa-ti faca treaba. Nu poti sa crezi ca noiembrie 2014 se repeta si te salveaza strada sau  votul antiPonta.

Daca Mihai Seplecan nu e bun, de ce l-ati numit, domnilor ? Iar acum nu e penibil ca va rade in nas ? E tipul pragmatic care nu a acceptat sa fie „executat” fara lupta.

Ce face Daniel Buda acum ? Ce face Emil Boc acum ? Ce face Marius Nicoara acum ? Solutia e in mana Alinei Gorghiu si se numeste Horia Sulea. E ultima oara cand fac pe analistul politic, pentru ca am impresia ca exista strategi care, genereaza o situatie ca cea de acum. Pai sa vina sa rezolve ei situatia PNL, nu presa.

Mihai Seplecan ne-a trimis la redactie un comunicat pe care il prezentam ad literam.

Mă regăsesc în genul de politică promovată de domnul Gabriel Oprea: pe litera și spiritul Legii și, prin Lege, numai în interesul cetățenilor. Niciodată, la fel ca domnia sa, nu am ales calea ușoară – drept dovadă sunt anii de muncă în politică, de la lipitor de afișe, la președinția CJ Cluj.

Știu că mulți mă contestă acum. Mă contestă pentru că nu am cedat și nu am pus partidul de-asupra intereselor cetățenilor, am refuzat să consider că voința politică și ceea ce mi se ordonă de la partid ar putea suplini litera și spiritul Legii. Este normal că am devenit indezirabil și ușor de înlocuit – pentru ei eram doar unealta prin care se puteau îngropa scheleții de prin dulapurile a zece ani de administrație publică. Îi anunț că așa ceva nu se poate. Nu vreau să nu respect Legea.

La fel ca și domnul Oprea sunt omul legii, vertical și de cuvânt. Nu fac decât ce am făcut și până acum, să îmi respect angajamentul politic, promisiunile făcute cetățenilor: respect față de lege, respect față de cetățenii acestei națiuni, implicare pentru bunăstarea tuturor, pentru un trai decent, luptă împotriva hoției, aplicarea legii. Siguranța statului este dată de siguranța în care trăiesc cetățenii în slujba căruia cei care ocupă vremelnic niște funcții ttebuie să muncească. Trebuie să slujească. Acesta este interesul național: o Românie puternică, cu cetățeni fericiți care să nu-și mai amaneteze viitorul lor și al copiilor lor în numele hoțiilor unor politicieni corupți.

Doresc să fac și să promovez o astfel de politică, una curată, în spiritul și litera legii, constructivă, în interesul cetățenilor, una prin care să se facă curățenie atât în politică, cât și în administrație. Vin să fac curățenie.

În 2016 voi fi primarul municipiului Cluj-Napoca cu suținerea și sprijinul celor cărora le place genul de politică pe care îl propun: onest, vertical, în interesul cetățenilor, fără hoții și fără partipriuri politice. Voi fi primarul muncipiului Cluj-Napoca cu sprijinul și susținerea vicepremierului Gabriel Oprea și a UNPR.