Breaking News : Cum stopăm epidemia de COVID inteligent și repede, în atenția Guvernului !

Introducerea notiunii de spital acasa dupa testare si confirmare infectie COVID,deziderat unic in evitarea inutila a aglomerarii spitalelor.

Unul dintre cele mai critice elemente de reducere a răspândirii noului coronavirus, Covid-19, și de asigurare a asistenței medicale pentru cei care suferă de complicații este capacitatea noastră de a testa rapid și în siguranță un număr mare de persoane pentru virus. Testarea la domiciliu, pe care mai multe organizații speră să o introducă în curând o dată ce a fost clarificată procedural ar putea juca un rol important în creșterea rapidă a numărului de persoane care sunt testate.

Testul care se efectuează în prezent în spitale și clinici utilizează o tehnică moleculară de reacție în lanț a polimerazei (PCR) și implică un tampon nazal administrat de obicei de un specialist în îngrijire calificat. Aceasta reprezintă o provocare majoră în vremuri de pandemie, așa cum ne aflăm acum. Auzim zeci de povestiri despre pacienți,  care trebuie să înțeleagă mai întâi dacă sunt calificați pentru a obține un test, apoi să meargă la o instalație pentru a fi testat în cazul în care pot expune în mod neintenționat alte boli, inclusiv personalul medical, și apoi, dacă se întâmplă să fie disponibile teste, să fiți testat și să așteptați zile pentru rezultat.

Pentru a răspunde acestei provocări, exista descrie o modalitate simplă și aparent eficientă de a extinde accesul în siguranță la testele Covid-19: Teste la domiciliu. Există deja rapoarte ale organizațiilor care intenționează să ofere o opțiune de testare la domiciliu. Testarea la domiciliu ca parte a unui răspuns național cuprinzător.

Iată cum ar funcționa testarea la domiciliu. Începe cu un apel de telefonic adresat unui medic pentru a determina dacă este necesară testarea. Un kit de testare va fi trimis apoi la casa dvs., unde veți efectua testul și apoi trimiteți eșantionul la un laborator pentru analiză. În așteptarea rezultatelor, veți rămâne în carantină. Întregul proces de diagnosticare se realizează practic, iar pentru marea majoritate a persoanelor cu risc scăzut și care pot fi îngrijite în siguranță acasă, întregul proces de diagnosticare, tratament și recuperare poate fi efectuat acasă.

Un astfel de serviciu poate promova distanțarea socială — acest lucru este esențial pentru reducerea răspândirii virusului – și pentru îmbunătățirea rezultatelor în materie de sănătate prin eliberarea capacității spitalelor și clinicilor de a oferi îngrijire persoanelor care au cu adevărat nevoie de acesta.

Noutatea soluției este simplitatea sa. Dar dacă priviți mai atent, veți vedea că succesul unui astfel de serviciu se bazează pe o serie de ipoteze despre modul în care utilizatorii se vor comporta. Privind auto-testul pentru Covid-19 dintr-o perspectivă  centrată pe om, arată ca genul de comportament pe care știm să-l aplicăm.

Să înțelegem mai bine c, putem privi auto-testul Covid-19 ca necesitând trei schimbări fundamentale ale comportamentelor.

Primul este acela de a-i încuraja pe oameni să nu meargă la o unitate de sănătate atunci când se simt simptome care nu sunt grave sau pun în pericol viața, ci mai degrabă de a folosi proceduri standard, ca cele prezentate. Apel-test acasa-carantina-rezultat-terapie.

Testele pot fi efectuate mixt si centralizat, prin scolarizarea de o zi a personalului necalificat medical. In functie de situatie , se pot aloca spatii de testare, sau folosi personal deja imunizat, pe sistem dor-to-dor, care a parcurs infectia, deci prezinta imunitate.
Centrul de testare se poate integra in politica generala de testare nationala. In acest sens pot aloca un buget aferent testarii a minim 10000 de persoane, pe regiuni, urmand ca algoritmul de testare sa fie stabilit de factorii responsabili.
In afara de izolare, testarea reprezinta singura politica viabila de combatere a pandemiei, urmarind daca la nivelul comunitatii exista sau nu, transmitere comunitară.
Se poate merge mai departe pe sisteme electronice de control si supraveghere a transmiterii, verificarea arborescenta a contactelor, prin aplicatii tip smartphone.
Testarea este din putinele arme de inteligenta artificiala care ne permite sa fim inaintea virusului, tinand seama de mutatiile intervenite. Realizarea rapida a stocurilor de antiretrovirale, tinand cont de modelul actual al virusului care tinteste furina, e un deziderat important de care DSP sa tina cont si sa-l foloseasca rapid, tinand cont de o modelare a virusului tot mai aproape de HIV -1.
Surse : Harvard Business Review, HIV Drug Interactions Bristol

Subscribe To Our Newsletter

67 spitale „rase” de Boc, cand era mare prim ministru ! (I). Acum e nevoie de ele !

Vad cum zilnic capatam indicatii de la domnul Boc, care arata alaturi de alti edili...

Închide