06/12/2020

Breaking News : Avocatul Rares Trif, nu a fost lasat sa intre in cladirea Judecatoriei, in 27 decembrie 2019, ziua pronuntarii in sedinta publica a sentintei in procesul primarului Horia Sulea, Vancea Ioachim, Zanc Florin !

Astazi, am stat de vorba cu domnul avocat Rares Trif. In procesul care ii priveste pe Zanc Florin Dumitru, Horia Sulea, Vancea Ioachim, in ziua de gratie a Domnului 27 decembrie 2019, accesul domnului avocat in cladirea judecatoriei Cluj-Napoca a fost restrictionat de jandarmii care pazeau in mod legal, obiectivul.

Erau mai multe persoane acolo, avocati si altii, care doreau sa intre. Ordonanta guvernului permitea intrarea doar a personalului participant la procese.

Iata ce cpune OUG 970/2019

Art. 3 Prevederile art. 1 nu se aplică magistraților și celorlalte categorii de personal din cadrul instanțelor judecătorești implicate în soluționarea proceselor cu termen în zilele de 27 decembrie 2019 și 3 ianuarie 2020 și nici participanților în aceste procese.

Art. 1 Pentru personalul instituțiilor și autorităților publice, zilele de 27 decembrie 2019 și 3 ianuarie 2020 se stabilesc ca zile libere.

Conform spuselor domnului avocat, registratura judecatoriei era inchisa, ca atare depunerea inscrisurilor nu se putea face personal.

Pronuntarea sentintei se face in sedinta publica totusi. Art.290 paragraf 1 : Ședința de judecată este publică. Minorii sub 16 ani nu pot asista la ședința de judecată.

Declararea ședinței secrete se face în ședință publică, după ascultarea părților prezente și a procurorului când participă la judecată.Jurisprudență

În timpul cât ședința este secretă, nu sunt admiși în sala de ședință decât părțile, reprezentanții acestora, apărătorii și celelalte persoane chemate de instanță în interesul cauzei.

Concluzia este ca Inspectia Judiciara ar trebui, in opinia mea, sa fie deja la Cluj-Napoca. Deoarece sedinta a fost publica, din cate cunoastem noi. Cui a citit judecatoarea sentinta, de ce nu s-a amanat aceasta cauza, pentru a da posibilitate ca partile sa isi faca apararea cum se cuvine ?

Cine se teme de presa prezenta in sala de judecata si de ce, cand transparenta justitiei este o obligatie si nu un moft ?

Orice persoană are dreptul la judecarea cauzei sale în mod echitabil, în termen optim și previzibil, de către o instanță independentă, imparțială și stabilită de lege. În acest scop, instanța este datoare să dispună toate măsurile permise de lege și să asigure desfășurarea cu celeritate a judecății.-art 6 .

Accesul liber la justiție. Accesul liber la justiție constituie un principiu esențial al organizării judiciare moderne, fiind consacrat într-un număr important de documente internaționale, astfel că el prezintă semnificații particulare pentru dreptul procesual, dar și pentru dreptul constituțional (a se vedea, pentru o cercetare monografică, T. Drăganu, Liberul acces la justiție, Ed. Lumina Lex, București, 2003).

A fost pronuntata pana la urma sentinta in sedinta publica cu Judecatoria Cluj-Napoca inchisa ?

De ce ? Asistam la obstructionarea justitiei si la violarea dreptului legitim la aparare ?

 

N.r. Surse afirma ca exista o ancheta interna in desfasurare la Judecatoria Cluj-Napoca. Jandarmii sunt la randul lor in ancheta, potrivit aceleiasi surse.Vom reveni !

Follow me!

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Subscribe To Our Newsletter

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Executivul discută astăzi alegerea primarilor în două tururi, dar și amânarea majorării alocațiilor

Alegerea primarilor în două tururi, dar și prorogarea majorării alocațiilor pentru copiii vor fi două...

Închide