Bolnavii de neoplazii, schizofrenie, cancer si SIDA, lăsați de Dragnea si Olguța fără pensii

 

Nu a fost suficientă gazarea la mitingul din 10 august a romanilor. Asa cum arată Libertatea.ro în acest moment, persoanele care au SIDA, suferă de cancer sau schizofrenie primesc o pensie de invaliditate. Această prevedere nu mai apare, însă, în proiectul de lege a pensiilor, pus în dezbatere publică.

Posibile interpretari sunt că bolnavii in faza terminala vor fi obligati de salvatorii natiunii sa se insanatoseasca si sa treaca la munca. Ca sa poata contribui la bugetul ulterior devalizat de camarila puterii. Mai mult, pentru a primi pensie de invaliditate, trebuie să fie îndeplinite cumulativ trei condiții: nu au împlinit vârsta de pensionare, au contribuit cel puțin 15 ani la sistemul de pensii și și-au pierdut cel puțin jumătate din capacitatea de muncă.

Conform estimărilor doctorilor, 13.000 de copii au fost infectați cu virusul HIV între 1988 și 1992 în spitalele din România. Peste jumătate dintre ei au reușit totuși să supraviețuiască, deși nimeni nu le dădea nici o șansă. Astăzi, au între 26 și 30 de ani, îi întâlnești la magazin sau în club, visează la o familie, la copii și nu vor decât să trăiască normal. Cei peste 6.000 de tineri bolnavi de HIV/SIDA sunt ultima moștenire lăsată de Ceaușescu României.

Care este vina acestora, că s-au născut sub Ceaușescu, iar acum au dat peste Dragnea și Olguța ? Singurii care nu contribuie la bugetul național sunt morții. Deocamdată, deoarece patriotii de mucava pot obliga familiile celor care au murit sa o faca.

Bolnavii de cancer, sa-si ia de urgenta perfuzii mobile si sa treaca la munca, daca vor pensie. Sau sa isi cumpere. Bolnavii de SIDA, cu sau fara comorbiditati, nu au decat sa se faca bine de urgenta si sa treaca la munca. Nu conteaza ca vor crapa intr-un an, doi sau zece, gratie unui regim de viata insuportabil.

Pentru plata pensiilor militarilor, erau alocate de la buget 5,4 miliarde lei. Beneficiarii pensiilor speciale erau foști militari. 75.458 din MApN, 69.180 din MAI și 9.414 din SRI. Pensia medie era de aproximativ 3.200 lei/lună. Militarii se puteau pensiona chiar înainte de 45 de ani, potrivit unor calcule ale deputatei PNL Andreea Paul.

Cea mai mare pensie în justiție era, acum doi ani , de 40.963 lei/lună, potrivit Casei Naționale a Pensiilor Publice. În septembrie 2016 existau 3.350 de magistrați pensionari în baza Legii 303/2004. Din aceștia, 1.567 aveau pensii de 10.000 lei brut/lună, 1.758 de pensii între 10.001 şi 20.000 lei/lună, 24 aveau între 20.001 şi 30.000 lei/lună, o persoană beneficia de o pensie de 40.963 lei/lună. Pensia medie a personalului din justiție era de 6.400 lei/lună, iar a militarilor de 3.200 lei/lună.

După ce și-au dublat indemnizațiile, parlamentarii s-au trezit cu „un efect secundar“ al deciziei lor, la fel de profitabil – au și pensiile speciale mărite. Astfel, din prea multă grijă pentru propriile venituri, o pensie specială a unui parlamentar a ajuns să fie echivalentă cu șapte salarii minime. Ba mai mult, un fost parlamentar ajunge să încaseze, pe lângă pensia obişnuită, mai mulţi bani decât primea în perioada când era demnitar.

Pensiile de boală, pentru oamenii obisnuiti, cu studii superioare,care au indraznit sa se imbolnaveasca in Romania si au cotizat la bugetul de pensii, peste 15 ani, sunt in medie de 700-900 lei.

Surse apropiate ziarului transmit puterii multă sanatate si putere, pentru ca nu cumva sa se imbolnaveasca si sa aiba un grad de handicap in afara Bucurestiului. Deoarece, grijulie, d-na Gabriela Firea, alt aluat, a oferit fiecarei persoane cu handicap care traieste in Bucuresti, 500 de lei lunar.

O masura care face diferenta.Leave a Comment