Boc – Paszkany – Alexa, asocierea lui tata Soros care da fiori

Un singur om a pus pe jar toata constructia antiromaneasca, iar prin dezvaluirile ce vor urma, sunt convins de reconfigurarile de pe scena politica a clujului. Octavian Buzoianu este contradacandidatul adevarat la lui Emil Boc. Restul sunt poate rezerve sau fac cel mult  figuratie.

„Cercul s-a închis: Paszkany cu banii de la Budapesta şi de la RMGC, cu protecţia preşedintelui Băsescu. Iar Ioan Rus, fost ministru de interne care, alături de Teodor Pop Puşcaş, alt PSD-ist şi şef al poliţiei Cluj-Napoca, care mai păzeşte stadionul lui Arpi, au format în anii 2000 un adevărat cuplu de tip mafiot, care au condus oraşul Cluj-Napoca după bunul plac. Iar prietenia lui Paszkany cu Pop Puşcaş există de pe vremea când Puşcaş îl aresta pe primarul Funar cu scandal, în Primărie, iar Arpi scăpa în mod bizar dintr-un proces în care partenerii săi de afaceri, la firma unde importau maşini, ajungeau în puşcărie pentru trafic de droguri.”

Spun că este ultimul episod din La Piovra someseana, pentru că acum lucrurile pot merge doar într-o singură direcţie, nu mai este nimic ascuns. Şi nimic de făcut. Responsabilii pentru siguranţa naţională (căci acest proiect este nu numai unul de tip mafiot, ci şi unul regionalist, separatist) se fac că plouă şi cel mai probabil fac asta pentru că fostul chirias de la Cotroceni le-a ordonat asta. Interfaţa Liviu Alexa s-a stricat, desi revarsa ultimile diversiuni, pe axa Bistrita-Rachitele.

„Lustruitorul de pantofi ai ungurimii in Ardeal, penticostalul Boc Emil, sluga lui Paszkany Arpad si a lui Soros, a retrocedat masiv Clujul ungurilor, repectiv cultelor manghiare romano-catolic, reformat, unitarian si evreilor de pretutindeni”. – Ion Coja

Acelaşi cult a depus cerere de restituire pentru clinica de pediatrie din strada Câmpeni nr.2-4, pentru Policlinica CFR, dar şi pentru Staţia de salvare din strada Horea nr.55. O adevărată controversă a iscat retrocedarea către Colegiul Reformat de la Debreţin a Hotelului Continental, (Bene-Napoca SA) hotel ce a fost revendicat şi de Eparhia Reformată din Ardeal. Oare cum a putut fi restituit un imobil de pe teritoriul românesc unei biserici dintr-o altă ţară? Oare procurorii DNA nu au habar de acest lucru? O fundaţie revendică în numele comunităţii evreieşti De asemenea, multe clădiri din Cluj-Napoca sunt revendicate de Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România, prin intermediul Fundaţiei Caritatea. Nu ştim cum poate avea o fundaţie calitatea procesuală pentru a solicita retrocedarea unor imobile, dar ştim sigur că unele au fost deja restituite. De exemplu, această fundaţie a cerut Şcoala de Muzică şi a primit-o, a solicitat o grădiniţă din str. Horea nr. 21 şi a primit-o. A mai făcut cereri de retrocedare pentru sediul unei clinici medicale din strada Iaşilor nr. 16, dar şi a unor imobile din străzile Someşului nr.30, Braşov, nr 32, str. Constanţa nr.12, Traian Vuia, nr 6-8-10, Oţetului nr.3, Andrei Şaguna nr. 28-30. Greco-catolicii sunt refuzaţi Multe cereri de retrocedare au făcut şi reprezentanţii bisericii greco-catolice, dar în mare parte au fost respinse, mai ales din cauza conflictelor existente cu biserica ortodoxă. Spre exemplu, a cerut Casa parohială din strada Războieni, nr 21, dar cererea a fost respinsă pe motiv că imobilul se află în proprietatea bisericii ortodoxe.  De asemenea, poate fi pusă sub semnul întrebării constituţionalitatea desfiinţării unor instituţii publice de învăţământ, ca urmare a restituirii clădirilor acestor culte religioase, pentru a fi transformate în şcoli cu predare exclusiv în limba maghiară.

În mandatul fostului primar florestean Ioachim Vancea, în 2005 urmaşii contelui Alexandru Mikes, prin Katalin Roy Chowdhury, au primit 224 de hectare de pădure şi fânaţe în comuna Floreşti. Gazeta de Cluj a mai scris despre retrocedările de teren din Floreşti. Potrivit surselor citate, o parte din actele pentru care familia Roy Chowdhury, numele luat de fiica lui Mikes după căsătorie, a primit moştenirea din Floreşti ar fi dispărut din toate arhivele, atât de la Tribunalul Cluj, cât şi de la Armată.  O parte din terenurile retrocedate sunt chiar de pe suprafaţa actualului mall din Floreşti,  Polus, dar, aşa cum arată documentele obţinute de Gazeta de Cluj, terenul respectiv a fost vândut chiar de Alexandru Mikes.

Potrivit unui raport al Corpului de Control al Guvernului, terenul „Sapca verde” s-a aflat in administrarea Statiunii Experimentale Didactice Manastur (SDE) a USAMV, pana in iulie 1998, cand a fost predat, printr-un protocol, catre SC Agroindustrila. Un an mai tarziu, Agroindustriala a vandut terenul firmei Polus care dorea sa construiasca pe acesta un centru comercial. Concluziile raportului subliniaza ca vanzarea terenului ar fi fost ilegala si ca reprezentantii de atunci ai autoritatilor locale clujene si-ar fi dat concursul pentru efectuarea tranzactiei la un pret mult subevaluat, existand suspiciuni in privinta unor acte eliberate de Guvernul de atunci.
Conform documentului, cele trei parti, Prefectura, FPS Cluj (in patrimoniul caruia intra Agroindustriala) si Polus ar fi planuit afacerea, desi cunosteau faptul ca terenul nu poate fi scos din registrul agricol fara o hotarare de Guvern, precum si faptul ca nu putea fi instrainat avand in vedere ca apartinea Statiunii Didactice Experimentale Manastur. Sperand ca vor obtine hotararea reprezentantii acestora au trimis Guvernului o Nota de Fundamentare si, ulterior, pentru ca nu si-au atins scopul, terenul a fost trecut, printr-o dispozitie a Prefecturii, in patrimoniul Agroindustriala, de unde a fost vandut catre Polus.
In raport, semnatarul sesizeaza Ministerul Finantelor referitor la daunele pe care statul roman le-a inregistrat prin vanzarea terenului, subliniind ca a fost vandut la pretul de 11.505 lei/mp, in loc de 60-80 de dolari/mp, creandu-se astfel pierderi de peste 500 de miliarde de lei, la valoarea dolarului din 1998.Potrivit reprezentantilor USAMV, prin actiunea reprezentantilor „Polus” sunt puse in pericol baze genetice unice in lume, precum si granturi de cercetare in valoare de 10 miliarde lei, plus 16 teze de doctorat bazate pe loturile experimentale de plante din zona cunoscuta sub numele de „Sapca Verde”.Interesant este ca nici fostii sefi ai FPS nu-si aduc aminte cum s-a realizat tranzactia. “Nu eram eu pe vremea aceea. Am impresia ca privatizarea s-a facut pe vremea lui Radu Sarbu”, spune Teodor Groza, unul dintre directorii FPS Cluj. “Nu-mi amintesc cum s-a derulat. Cred ca sef era Teodor Groza. Arpad Paszkany a ”pus mâna” în 1999 pe terenul de la Șapca Verde, printr-un act notarial de la SCAgroindustriala SA. Actul a fost anulat, terenul fiind revedicat de Asociaţia Fii Mănăşturului și de urmaşii grofului Mikesi. În 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis irevocabil anularea contractului privind cedarea a 21 de hectare din zonă, de către Agroindustriala, către Polus. Instanţa a motivat atunci căAgroindustriala (o subsidiară a Fondului Proprietăţii Naţionale, care obţinuse terenul de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară) a încredinţat direct terenul şi nu prin licitaţie.

Legarea lui Liviu Alexa, City News,  de glia grofului Paszkany. Ultima reduta a maghiarimii pentru primaria Clujului, daca Boc iese din cursa, cum sugera Basescu.

Fostul patron City News, acum  Ziar de Cluj e jurnalist vechi şi a fost bun. Acum nu mai poate fi la fel de bun, pentru că nu mai este şef peste ce produce. Dacă ar fi rămas la fel de capabil, ca pe vremuri, de exemplu, nu ar fi scăpat şi ar mai fi săpat, la subiectul care ţine prima pagină peste tot. Mai exact, la scandalul “mitei din vămi”. Eu m-am tot uitat să văd ce zice fostul coleg Alexa, despre un subiect pe care îl cunoaşte foarte bine. Şi nu scrie mai nimic. Surpriza vine însă din partea ziaristului Adrian Cinpoeru, pe blogul buletindecluj.wordpress.com, care face două dezvăluiri extraordinare. Imagistica lui Liviu Alexa nu avea cum să cumpere NCN, deoarece figura cu mari datorii la stat, fiind listată printre marii datornici ai judeţului Cluj. Iar Imagistica funcţionează, alături de toate publicaţiile lui Alexa, pe baza unui împrumut de 900.000 de euro girat de către Polus Transilvania, compania lui Arpad Paszkany. Deci o tranzacţie de cumpărare a unei televiziuni cu tradiţie în Cluj, NCN, de către o firmă aproape falimentară, care mai există doar datorită unui împrumut girat de Paszkany. Şi aici este cheia acestei “preluări” a trustului CityNews-NCN de către Alexa via Paszkany.

Novăcescu îl ameninţa astfel pe Alexa „Pâna acum nu m-a interesat, dar daca vrei sa afle clujenii cum ti-ai facut „averea” iar procurorii sa descopere potlogariile ( un exemplu) cu un individ care a tras o teapa de 1,5 mil. euro la sute de familii clujene, o sa afle. Sau cum te-ai prostituat tu la un partid politic pentru un contract de 500.000 de euro, din care ai incasat in avans 120.000 de euro pentru servicii neprecizate, o sa afle. Sau cum l-ai santajat apoi pe Ponta sa-ti plateasca restul contractului, ca altfel il ataci pe citynews; cum de altfel ai si facut, postand saptamani intregi un mesaj denigrator la adresa presedeintelui PSD”.

În continuare Novăcescu îşi încheie articolul despre Alexa astfel „Mie nu-mi pasa de tine nici cat mi-ar pasa de lesul putrezit al unui sobolan. Stai pe curul tau si mai bine trateaza-ti impotenta. Sa stii ca violenta verbala nu te ajuta sa fii viril. Esti doar un om slab care latra mult si jigneste fara rost” .

Grupul de la Cluj, asa cum era perceput, nu mai exista. Liviu Alexa se incalzeste pe tusa, in situatia in care Boc sufera o oprire din traseu. De asta, noile „porniri” liberale, via Craiova. Continuam.

Surse : Cotidianul Transilvan, Napoca News, Curierul National, Transilvania Reporter, Ion Novacescu, Actual de Cluj