Boc declanseaza operatiunea patrulaterul, primul pas spre autonomia Ardealului ?

Administrația publică din vestul României este în agitatie psihomotorie după ce primăriile din Cluj-Napoca, Oradea, Arad și Timișoara vor să formeze o regiune cu aproape 2 milioane de locuitori, pentru a atrage singure fonduri europene.

Vorbim deja de o autonomie financiară, față de fondurile de la București, pentru marile proiecte, care de fapt nici nu există. O miscare extrem de periculoasa, deoarece se stie intotdeauna cine deschie cutia Pandorei, dar nimeni nu a stiut sa o inchidă.

Ion Coja a simtit de mult tendinta si vorbele sale, de o duritate deosebita, pronuntate in contextul retrocedarilor din centrul Clujului, devin azi un subiect de meditatie :

„De departe Boc este cel mai mare trădător de țară din Ardeal. Oculta evreo-masonică i-a speculat dorința de parvenire, foamea neostoită de înavuțire a pseudoțărănușului penticostal, slab înzestrat de natură, opincar din Răchițele dispus să calce totul în picioare pentru binele și confortul lui, soției, celor două fiice și prin centrifugare a potopului de rude sărace doritoare și ele de câte un os de ros de la masa îmbuibatului.

Personaj de paie, impins la inaintare de oligarhul Paszkany Arpad, reprezentanul intereselor  altor magnați financiari de talia lui Soros, Boc a acceptat în deplină cunpștință de cauză să le facă jocurile și le-a pus Clujul la picioare, asta însemnând tot, de la girul dat retrocedărilor masive către urmași de grofi, nobili, asociații, reprezentanți ai cultelor maghaire până la modifcări de carte funciară, întabulări dubioase, asocieri și afaceri imobiliare defavorabile românilor din Cluj.

Se pregatește instaurarea monarhiei și retrocedarea Transilvaniei către Ungaria, conform înțelegerii stipulate în Declarația de la Budapesta din 1989, printre ai cărei semnatari – majoritatea evrei kazari și unguri – se numară și fostul “rege” Mihai. Pactul stipulează clar: Transilvania în schimbul coroanei !”

„Cercul s-a închis: Paszkany cu banii de la Budapesta şi de la RMGC, cu protecţia preşedintelui Băsescu. Iar Ioan Rus, fost ministru de interne care, alături de Teodor Pop Puşcaş, alt PSD-ist şi şef al poliţiei Cluj-Napoca, care mai păzeşte stadionul lui Arpi, au format în anii 2000 un adevărat cuplu de tip mafiot, care au condus oraşul Cluj-Napoca după bunul plac. Iar prietenia lui Paszkany cu Pop Puşcaş există de pe vremea când Puşcaş îl aresta pe primarul Funar cu scandal, în Primărie, iar Arpi scăpa în mod bizar dintr-un proces în care partenerii săi de afaceri, la firma unde importau maşini, ajungeau în puşcărie pentru trafic de droguri.”

Cum gandeste Emil Boc 

„Fiecare dintre localitățile din zona Clujului are strategia sa: Florești, Apahida, Câmpia Turzii, Turda, Dej, însă acestea nu se leagă între ele. Eu nu pot să impun strategia comunelor din jurul municipiului, pentru că nu am pârghiile legale disponibile, însă cei 40.000 de oameni din Florești influențează direct calitatea vieții din Cluj-Napoca. Reforma administrativă în România trebuie făcută cât mai repede, nu te poți baza pe o lege din 1968, suntem singurii din Europa care se mai bazează pe legislația comunistă din domeniu.

Este necesară crearea acelor regiuni de cel puțin 800.000 de locuitori, în accepția europeană – acum numai zona Sucevei se află în această situație – pentru că atunci și Clujul va putea să ia bani direct de la Bruxelles. Reforma la nivel micro nu se poate face cu 3.000 de primării, numărul lor trebuie redus cu cel puțin 1.000, unele dintre ele nici nu au bani de lumină și stau la mila guvernului, deci nici nu se poate vorbi despre dezvoltare. Legal, regiunile în România nu au personalitate juridică”, a spus Emil Boc, conform sursei citate.

Pe vremea când era premier al României, Emil Boc a propus un proiect de lege privind împărțirea României în șapte regiuni: Nord- Est: Suceava, Botoșani, Bacău, Vaslui, Neamț, Iași; Sud-Est: Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Constanța; Nord Vest: Bihor, Cluj, Maramureș, Satu-Mare, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Sud: Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Călărași, Prahova, Giurgiu, Ialomița; Vest: Arad, Hunedoara, Caraș-Severin, Timiș; Sud- Vest: Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt, Mehedinți; Centru: Brașov, Covasna, Sibiu, Harghita, Mureș, Alba, București- Ilfov.

Subscribe To Our Newsletter

Emil Boc a inceput campania putin cam devreme, sper sa aiba suflul necesar sa o termine

  Patrulaterul vestului vine dupa o serioasa serie de escuri, marca Boc, cum ar fi...

Închide