Blonda lui Emil Boc, colonel al unui Serviciu Secret ?

stefania

Ceea ce ştim însă este că în anul 2011 Ştefania Ferencz a fost înaintată în mod excepţional la gradul de maior MAPN pentru merite deosebite. Şi, potrivit unor surse, gradele nu sunt deloc întâmplătoare, ba chiar mai mult, ele aparţin şi unui alt minister şi serviciu decât MAPN, conform spuselor agentia.org.

La alegerile parlamenare din 2000, profesorul de drept constituţional Emil Boc devenea deputat PD de Cluj. Trai pe vătrai la Bucureşti. În aceeaşi perioadă, la Universitatea de Drept din Capitală, o anonimă din Coroieni, de lângă Târgul Lăpuş, pe nume Gabriella Stefania Ferencz, era în anul terminal al studenţiei. Tânăra de numai 24 de ani a activat o perioadă în Primăria Capitalei, condusă de Băsescu, iar apoi, la frageda vârstă de 25 de ani, a devenit şefă de cabinet a deputatului Emil Boc. Pe ce criterii a devenit blonda de 25 de ani, proaspăt ieşită de pe băncile facultăţii, şefă de cabinet a unui deputat habar nu avem habar, ci doar bănuim.

Relaţia, absolut profesională cum sublinia în multe rânduri chiar Ştefania Ferncz, mergea strună.

Aşa că, la începutul lui 2009, după ce Boc devenea premier, cum altfel, Ştefania – la fel ca mulţi alţi apropiaţi ai lui Boc – lua din nou drumul Capitalei. Acum era deja mâna dreaptă a prim-ministrului, şefă de cabinet a fostului premier Emil Boc şi apoi secretar de stat în aparatul propriu de lucru al prim-ministrului.

După 3 ani, Boc îşi dădea demisia, dar avusese grijă de Ştefania. Una din primele decizii ale premierului intermar Cătălin Predoiu (Decizia 24 din 6 februarie 2012) a fost eliberarea, „la cerere”, a lui Ştefan Gati din funcţia de secretar general adjunct al Guvernului şi instalarea pe acest post a Ştefaniei Gabriella Ferencz, cu rang de secretar de stat. Mai mult, pe nesimţite, între timp, Ştefania devenise membru în CA al EON Gaz, membru în CS al Contragarantare SA (ai cărei acţionari sunt Statul român prin Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (68%) şi Fundaţia Post-Privatizare (32%) şi membru CIFGA (Comitetul Interministerial de Finanţări, Garanţii şi Asigurări) al Eximbank.

Intre timp însă, fără nici o luare de poziţie din partea jucătorilor de pe piaţă, blonda lui Boc a fost plantată în Comisia Naţională a CNVM să supravegheze o piaţă de 30 MILIARDE de euro (capitalizare de 22 de miliarde de euro, şi activele administrate de circa 7 miliarde euro ale Fondului Proprietatea, SIF-urilor şi fondurilor de investiţii). Parlamentarii au validat în această primăvară noii membri în conducerea Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM), care supraveghează Bursa de la Bucureşti. Plicul cu recomandările de partid, şi nu experienţa profesională, a contat. Niciunul dintre noii membri nu are experienţă pe piaţa de capital care să-l recomande pentru o asemenea poziţie. Ştefania Ferencz, şefa de cabinet a lui Boc, Carmen Negoiţă, fosta soţie a primarului sectorului 3 Liviu Negoiţă (membru important al PD-L), Dorina Mihăilescu, fosta şefă de cabinet a lui Adrian Năstase, un inginer metalurgist, un inginer mecanic şi un inginer geolog au înlocuit oameni precum Gabriela Anghelache, şefa catedrei de monedă şi profesor de pieţe de capital la Academia de Studii Economice, dupa ftr.ro.

Meritele deosebite ale doamnei consilier al multiubitului domn Emil Boc, au fost rasplatite cu un salariu de 7317 lei, in timp ce salariul mediu al unui functionar public este de 1500 lei, conform Ziar de Cluj, care ofera in exclusivitate si proba materiala.

Fara comentarii.

Follow me!

Subscribe To Our Newsletter

Joc de imagine al d-nei copresedinte PNL, Alina Gorghiu

Intr-un interval de timp record, Alina Gorghiu a realizat doua gafe remarcabile. 1.Prima, este desemnarea...

Închide