Blestemele pamantului de la Tauti, Floresti(I)

L-am intalnit pe Gheorghe Irimies, 82 de ani, din Floresti, la Manastirea din Tauti. Plangea cu lacrimi mari, rugandu-se sa aiba ce manca de sarbatori. Deoarece urma sa vina executorul cu un domn de la oras, „sa-si taie drum pe pamantul lui.

Cuvintele sale, rostite printre lacrimi, au forta energetica a omului care nu poate fi distrus. Care va lupta pentru dreptate.

 „Dar dacă nu vei asculta de glasul Domnului, Dumnezeului tău, dacă nu vei păzi şi nu vei împlini toate poruncile Lui şi toate legile Lui pe care ţi le dau astăzi, iată toate blestemurile care vor veni peste tine şi de care vei avea parte.” 
 „Rodul trupului tău, rodul pământului tău, fătul vacilor tale şi fătul oilor tale, toate vor fi blestemate.”
 „Vei fi blestemat la venirea ta, şi vei fi blestemat la plecarea ta.”
„Domnul va trimite împotriva ta blestemul, tulburarea şi ameninţarea, în mijlocul tuturor lucrurilor de care te vei apuca, până vei fi nimicit, până vei pieri curând, din pricina răutăţii faptelor tale.”
 „Vei avea logodnică, şi altul se va culca cu ea; vei zidi casă, şi n-o vei locui; vei sădi vie, şi nu vei mânca din ea.”
 „Domnul te va lovi în chip minunat, pe tine şi sămânţa ta, cu răni mari şi îndelungate, cu boli grele şi necurmate.”
 „După cum Domnul Se bucura să vă facă bine şi să vă înmulţească, tot aşa Domnul Se va bucura să vă piardă şi să vă nimicească; şi veţi fi smulşi din ţara pe care o vei lua în stăpânire.”

Şirul blestemelor e groaznic de la primul până la ultimul. Te iau fiorii când le citeşti.

Irimies Gheorghe, unul dintre cei care au lucrat pamntul alor sai. A venit „democratia autentica” peste noi, toti. S-au dat pamanturile inapoi, s-au nascut faradelegea si furtul. Floresteanul a auzit de contele Mikes, de mafia retrocedarilor. A fost umilit, batjocorit, tocmai de cei caraora le-a dat votul sau.

Luna lui ciresar 1991

Gheorghe Irimies se duce la Primaria satului Floresti, sa-si ceara pamantul furat de comunisti. In Primarie, a dat tot peste ei. Sau peste prietenii lor. Mafiile care aveau sa ne ingroape vietiile si visul. Au urmat procese, cereri, avocati si executori.

S- au emis titluri de proprietate. Oamenii, au instrainat, unii dintre ei pamantul, iar altii l-au dobandit pe cale succesorala.

S-a dezlantuit iadul. Traieste si plateste avocati din 1000 de lei/luna. Deoarece, in Primaria portocalie sau rosie a Florestiului a dominat impostura, nepotismul si traficul de influenta. Sub girul controlului Prefecturii Cluj. Al Comisiilor, al Consiliilor Locale.

Cine raspunde pentru durerea acestui om ? Cine ii va cumpara medicamente daca atunci cand el a crezut in Autoritatea Statului Roman, i-au fost inselate asteptarile ?

Un om pentru care Kafka devine un ucenic nepriceput, Ce face DNA ? De ce doarme ?

Asta si multe alte aspecte, al caror iz miroase a coruptie, in seria de articole ce urmeaza.

Sentinta care nu tine cont de existenta unui alt proces pe rol, care  are subiect incluziv, putand influenta decisiv executarea silita a unui om ramas fara mancare si bani de Craciun, intr-o tara, Romania 2017 in care totul, efectiv totul este posibil, a fost data „cu inalta tinuta profesionala” oare ?

Despre drama pe care o traieste acest om, vom scrie pana la anul. Nu vom cruta pe nimeni, „jihadul” tauteanului a devenit Vocea Clujului !

 

Subscribe To Our Newsletter