Bitdefender Box pentru Ucraina

hacker

Romania a devenit o forta informatica de temut, potrivit The Voice of America.La deschiderea conferintei de cybersecurity, Bruce Andrews arata rezultatele exceptionale ale produsului Bitdefender. Si nu numai ale acestei companii romanesti.

România este cunoscută mai degrabă pentru neorânduiala economică decât pentru priceperea tehnologică, comentează agenţia AP, precizând că ea a fost propulasată ca una dintre principalele ţări care luptă împotriva hackerilor si ca principala forta de lupta împotriva „renegaţilor” Internetului şi de excelenţa în domeniul computerelor pe care agenţia o prezintă drept o „moştenire” a regimului dictatorului Nicolae Ceauşescu.

România a ajuns în prezent lider în domeniul supravegherii cibernetice poate şi în urma unei serii de cazuri extrem de mediatizate de hackeri români care au atacat Statele Unite în 2011, comentează AP. Anul acesta, infractorii din acest domeniu au furat un miliard de dolari de la victimele lor americane, iar un taximetrist şomer care îşi spune „Guccifer” a reuşit să acceseze e-mailurile fostului secretar de Stat american Colin Powell şi fostului preşedinte american George W. Bush. Marcel Lehel Lazar a accesat şi a publicat fotografii private ale familiei Bush, inclusiv selfiuri în care Bush părea că se bărbiereşte la duş.

Cele două momente de cotitură ale istoriei i-au transformat pe „copoii” români din domeniul cibernetic într-unii dintre cei mai buni din Europa. Atât de buni, încât NATO a ales Bucureştiul să apere Ucraina de spionajul rusesc, trimiţând experţi să monitorizeze instituţiile guvernamentale de la Kiev şi să formeze specialişti ucraineni în domeniul IT.

Ucraina acuză Serviciul federal rus de securitate (FSB) că efectuează atacuri coordonate asupra birourilor Guvernului, în cadrul unui război prin interpuşi – caracteristic perioadei Războiului Rece – împotriva Executivului ucrainean, în paralel cu războiul real dintre forţele naţionale şi rebelii proruşi în estul ţării.

România, un stat membru care participă la exerciţiile cibernetice ale coaliţiei NATO, s-a oferit voluntară să conducă Fondul Fiduciar pentru Apărarea Cibernetică a Ucrainei şi a cooptat compania de stat Rasirom. Alianţa Nord-Atlantică notează că Rasirom, furnizorul de securitate al principalelor instituţii româneşti de stat, are „o experienţă bogată în Apărarea cibernetică”.

Follow me!

Subscribe To Our Newsletter

„TINERI, OCUPAȚI PARLAMENTUL!”

Dintre viitorii candidati, pentru Primaria Cluj-Napoca, poate ca doamna Cristea ar merita cu adevarat sa...

Închide