Bisericii Ortodoxe, prea putin binecuvantata de Ana Horvath ?

Am plecat de la o autorizatie data cu cantec unei ferme de pui din Floresti, binecunoscuta deja organelor de ancheta interne si internationale. Ma refer la OLAF si DNA, ca sa nu ma trezesc ca si colegul Petean cu plangere penala ca am patruns in intimitatea vietii private a cuiva, cum a patruns cica Mihai in sfera privata infractionala a comisarului Pintea de la IPJ Cluj. Noroc cu procurorii tineri si tot mai adevarati.

Deci, cum putoarea in Floresti s-a intensificat, m-am urcat in masina sa vad Clujul. Peste tot, o groapa si un santier. Ma indrept si urc pe Republicii, stresat ca nu voi avea totusi unde sa parchez pe Bisericii Ortodoxe, inca domeniu public. Desi, la ritmul retrocedarilor, te poti astepta efectiv la orice.

Un singur semn de circulatie cu oprirea interzisa, desi pe vremuri, acum doi ani, nu aveai voie sa opresti pe strada, fiind ingusta. Ma uit speriat la o struto-camila de casa in constructie, avand la baza o fatada vieneza, peste care arhitectul a gandit o supraconstructie ce imi aminteste de doua din cele sapte plagi. Imi stapanesc cu greu o injuratura, realizand ca imi schimb destul de des starea de spirit si poate ca e timpul sa fac un control de specialitate.

20150814_202221[1]

Aflu ca de 1 an nu se mai lucreaza. Lucrare mare, din vechea casa a ramas numai ceva din fatada. Autorizatia legala, inca 2 saptamani valabila. Santul care permitea aerisirea casei de la numarul 6 e umplut cu pamant. Igrasia s-a format rapid, peretii neavand cum sa respire, ne spune o sursa apropiata redactiei. Sobolanii si soarecii circula in cautarea hranei, ucisi de pisicile si cainii deja specializati din zona.

Umezeala si mirosul de ranced te izbesc cand intri in casa de langa constructia abandonata cel putin de jumatate de an.  In camara, condens pe pereti la greu. Caut nervos un antihistaminic, sa nu ma fac de cacao. Simt ca nu mai am aer. Am scapat de putoarea de cacat de pui ca sa dau peste rancezeala intrata adanc in peretii constructiei. Scarile de la intrarea in pivnita nu sunt toate. De la umezeala. Oricum, n-am curaj sa cobor, recunosc ca sobolanii nu sunt febletea mea.

Nu mai vorbesc de bucataria de vara, camera de spalat. Au fost rase in extazul buldozerului care a daramat casa care chiar trebuia daramata. Ma umfla rasul involuntar, dar cineva apropiat ma pune la punct :

– De ce razi ca un bou ? Nu exista autorizatie de demolare !

20150814_202457[1]

Oricum nu mai trebuie acum, ca doar e demolata, – constat cu jumatate de gura. In dulapul lipit de perete, hainele sunt ude de la igrasie. Cum suporta asa ceva, pentru Dumnezeu, vis-a-vis de viceprimarul clujului, Ana Horvath ? Fara sa o cheme inauntru sa vada nenorocirea, ca intre vecini.

Mizerie, gunoaie, toate la un loc in centrul Clujului ! Incep usor sa ma enervez.

20150814_202453[1]

Langa gard,biserica. Spartura in gard, cat sa intre cine doreste. Fatada, fara comentarii.

20150814_202340[1] 20150814_202333[1]

Ma intorc mai spre noapte, sa pun si ceva pozitiv. Ma uit la timp cat sa nu ma lovesc la cap de un cablu, chiar in fata casei d-nei viceprimar, un studiu perfect de caz pentru ecuatia lantisorului de la rezistenta materialelor.

P8140025P8140027

Nu mai vreau sa gandesc. In spatele meu parcheaza un taxi. Schimb o vorba, inciudat ca probabil strada nou asfaltata va trebui sa fie din nou sparta sa bage cablurile sub pamant. Pe banii contribuabilului.

Ma gandesc la strada Cetatii, in Floresti. Luminata, cu cabluri ingropate ca si in Vest. Si la Capitala Culturala a Tineretului. Pai, care-i sat si care-i oras ? Restul de poze va pot edifica.

 

P8140030

Cand dau sa plec, chiar vad un indicator rutier. Comentati voi, eu chiar cred ca ar trebui folosite placute bilingve, sa rada toata lumea, fara discriminare. Ca eu nu pricep nici in romana ce naiba cauta semnul de circulatie acolo.  In mod normal, eu cel putin ma aflu in 2015, iar in spatele semnului e geamul unei case. Deci nu poate fi circulatie rutiera prin casa omului.

P8150034

Dupa noaptea asta, parca pricep apetitul unora pentru alcool. Se mai dezinhiba si uita ca mai este numai un an pana la alegeri.

No, se mai mira cineva ca ferma din Floresti are autorizatie de mediu semnata de d-na viceprimar Ana Horvath ?