„Bastilia” inchide portile elevilor la ora 8. Nota 2, domnule director !

pulq

Liceul Baritiu este un liceu situat in centrul Clujului, avand faima de a produce generatii de elevi, care au devenit medici, ingineri. Am terminat in 1985 un liceu de care am fost mandru.

Pana azi. La ora 8 si 7 minute, un grup de elevi in fata portii de intrare a elevilor. Acestia nu pot intra in liceu. Intrarea in scoala nu se poate face daca autobuzul a intarziat. Pleci acasa, indiferent de unde vii, din Floresti, Apahida, sau Cluj-Napoca.

Elevii, inteligenti, iau ad-hoc o hotarare. Unul dintre ei devine profesor, si intra cu cativa „elevi”, colegi de fapt ai profesorului. Deci profesorul poate teoretic sa intarzie, sa isi „bage” elevii intarziati, avand ceva carti in mana.

Ma intreb daca inventivitatea proprie intelectualului roman va putea „bate” birocratia prosteasca, care nu face si nu stie sa faca diferenta intre sfertul academic si chiulul nesimtit. Intre un elev care vrea un viitor si intarzie din motive de transport in comun, care functioneaza in Clujul „academic”, dupa ureche si un chiulangiu lenes.

In ton cu deschiderea anului scolar, se pare ca masurile luate de la „centru”, lipsa abecedarelor, a suportului informational complex si in final a locurilor de munca, pentru absolventi creioneaza portretul unei educatii in agonie.

Eu as inchide de tot portile liceelor, domnilor guvernanti, sau ai scolilor.

Risc sa cada elevii in WC-urile romanesti unice in Europa.

Inchideti tot, investitia in oameni este una pe termen lung. Tara nu are nevoie de intelectuali, ci de idioti. Deoarece cei care termina si au un dram de minte se alatura celor 3 milioane care deja au plecat.

Cat despre Baritiu, sau Bastilia, cum o alintam in anii nostri de liceu, nu am acceptat politruci in conducere in 1981-1985.

Vocea Clujului, prin Horia Cristea va adresa o cerere de clarificare, deoarece pe vremea cand eram in liceu, era greu sa iesi, nu sa intri…

 

Subscribe To Our Newsletter

De ce ajungi in Romania curva PSD ?!

Ioana Simona Dăncuş a absolvit liceul cu profil teologic din Oradea, iar în prezent este...

Închide