Basisme prin invaluire. Daca n-au reusit sa inchida DNA cu CCR, se incearca de sus in jos

haineala_basescu2

O stire care a trecut un pic cam prea neremarcata. O readucem noi in atentie acum. A aparut lista cu cei care si-au depus dosarele pentru postul de Procuror General al Romaniei. Postul a ramas liber dupa demisia lui Tiberiu Nitu.

Cei patru candidați sunt Oana Schmidt-Hăineală, Codruț Olaru, Augustin Lazăr și Gheorghe Ivan.

Fosta sefa a Consiliului Superior al Magistraturii si executanta supusa a ordinelor venite de la Basescu pe vremea cand era presedinte, Oana Schmidt-Hăineală este in prezent membra CSM unde coordoneaza Comisia pentru relația cu UE și organizațiile internaționale.

Ceilalti candidati sunt:
– Augustin Lazăr – procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba și este doctor în drept;
– Codruţ Olaru – din mai 2013, adjunct al procurorului general al României, iar anterior, procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism;
– Gheorghe Ivan – procuror la Parchetul General, anterior, fost șefu la DNA Galați. El este și profesor universitar doctor.

Numirea în funcţia de procuror general se face de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii. Candidații trebuie să aibă o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, să fi obţinut calificativul „foarte bine” la ultima evaluare şi să nu fi fost sancţionaţi disciplinar în ultimii cinci ani.

Candidaţii trebuie să dețină viziune managerială, experienţă profesională relevantă, capacitate decizională şi de asumare a răspunderii, capacitatea de gestionare a situaţiilor de criză, motivare şi capacitate de relaţionare şi comunicare.

Sursele spun ca favorit ar fi Olaru. Noi ne dorim doar un singur lucru: sa NU fie Hăineală. Nu cred ca e nevoei sa mai detaliem motivele

Subscribe To Our Newsletter

Omar Hayssam audiat din nou la DNA pentru privatizarea frauduloasa a IPRS Baneasa

Omar Hayssam, aflat în penitenciar pentru răpirea jurnaliștilor români în Irak, a fost condus vineri...

Închide