Basescu, intre mitomanie si penibil

Aflat intr-o evidenta si agresiva campanie de imagine si, din cate se pare, disperat in urma amenintarilor cu denuntul facute recent la adresa sa, Basescu a dat ieri navala, evident, la amicii de la RTV.

Intr-un delirum vecin cu tremens, noua vedeta a postului PSD-ist, Traian Basescu s-a dezlantuit la adresa tuturor. Cum coabitarea a devenit deja mult prea evidenta si greu de ignorat pana si de cei mai chiori fani, fostul presedinte a gasit potrivit sa se ia chiar de gazde, deranjat, aparent, de burtiera pe care scria, in sfarsit, ceva adevarat – „mafia basista”.

Ca sa sumarizam: S-a luat de Iohannis, suparat fiind ca acesta a fost destul de anturat pe la Whashington, mult mai anturat decat era el insusi la astfel de intalniri. Asta intra la categoria ” mama, pe Ionel il iubeste tovarasa mai mult decat pe mine si de aia am incercat sa-i dau la gioale”

Dupa aceea  s-a luat de PSD (la oha) si de PNL (pe bune), suparat fiind ca PMP nu reuseste sa rupa deloc din electoratul de dreapta si sa iasa din stadiul de partidulet de buzunar fara sanse de intrare in parlament. A afirmat ca dupa alegeri cele doua partide ar urma sa se alieze „ca au mai facut-o” sugerand ca el si partidul sau de apartament ar fi singura si unica speranta a romanilor. A uitat, mititelul ca el s-a aliat cu absolut toata lumea, inclusiv cu Voiculescu, la care s-a dus chiar cu caciula in mana, ca sa se conserve la putere. Si a mai uitat ca vremurile s-au schimbat, oamenii s-au schimbat, Ponta nu mai e, Voiculescu nu mai e, Antonescu nu mai e, Oprea nu mai e. Tariceanu e si el pe faras. In concluzie s-au cam evaporat din pozitiile de top cam toti amatorii de aliante de conjunctura. Asta se califica la categoria „hai sa mai mintim un pic poporul cu televizorul ca romanii sunt niste idioti cu minte scurta”.

S-a luat de Antena 3 & Co. (adica Abraham si clanul Mondialu) in legatura cu procesul fratiorului – Mirciulica, afirmand ca „are el documente care arata inscenarea”. Sa speram ca are mai multe decat avea in dosarul ala cu file albe cu care il tot ameninta pe Chirita cand a candidat pentru primaria Capitalei ca cei de la DNA definesc documentele ca file scrise cu dovezi incriminatoare irefutabile. Asta se inscrie la categoria „bataie intre turnatorii securisti”

Desigur, Basescu, nu l-a uitat pe Ciolos si guvernul sau. Aflat pe un evident val de simpatie populara, premierul tehnocrat a devenit automat inamicul personal al fostului presedinte. Avand in vedere diferenat de popularitate intre cei doi incadram acest atac  la categoria „musca se bate cu elefantul”

Dintre membri guvernului Basel l-a atacat. cu predilectie, pe ministrul Irimescu ale carui declaratii, cam neinspirate dealtfel, l-au pus pe foc. Atat de tare s-a iritat fostul presedinte,incat, desi initial am crezut ca Irimescu bate campii cu gratie, acum incepem sa ne gandim ca, dincolo de chestia cu camionul care poate fi o metafora, ceva adevar exista la mijloc. Poate o fi voba de suma – 35 de miliarde de euro?!

De ce ne gandim ca s-ar putea sa fie vorba de transferul a 35 de miliarde de euro in afara Romaniei? Pentru ca, in legatura cu aceasta suma Basescu a batut campii – fara gratie – si a debitat niste minciuni atat de gogonate incat ne-a oferit imensa placere de a le demola cu date la zi (specialitatea noastra).

In dorinta de a demonta afirmatiile ministrului Irimescu, Basescu afirma cu emfaza ceva de genul ca nu exista in banci sau in circulatie 35 de miliarde de euro. Cum nu eram siguri la ce s-a referit, am facut un mic tur financiar ca sa vedem cam cati euro sunt prin rezervele bancilor si in circulatie in prezent. Intai ne-am oprit pe la BNR care, in ultimul raport, proaspat de tot, de la 31 Martie 2016 – mai proaspat decat carnea de prin magazine, arata ca detine in rezerva „personala” 31.282 milioane euro, faţă de 30.825 milioane euro la 29 februarie 2016.  Ne-am dus si pe la Banca Centrala Europeana ca sa aflam cam cat exista in rezerve in zona euro si am aflat ca la sfarsitul lui februarie erau in rezerve 699.559 milioane  . Cat priveste valoarea volumului de euro aflat in circulatie acesta depaseste 1.000 de miliarde la sfarsitul lui Ianuarie 2016. Speram ca minciuna fiiind acum total, corect si coerent demontata, nu vom mai auzi prin media reluarea acestei afirmatii abracadabrante.

Cunoscand obiceiurile ex-presedintelui de a arunca pe piata „nazdravanii” din astea total aberante cand se simte incoltit, nu putem trage alta concluzie decat ca Basescu se simte cu adevarat in corzi si ca sperantele sale de a reveni pe prima scena a politicii romanesti se naruie pe masura ce se apropie data alegerilor si DNA-ul se apropie de el. Se pare ca acum chiar ii sufla de-a dreptul in ceafa. Ca urmare, incadram aceste afirmatii mincinoase la categoria „chelu-si pune mana-n cap”.

Follow me!

Subscribe To Our Newsletter

Studenții români în Germania nazistă și bursele Humboldt

Articol scris de Irina Nastasă-Matei Germanii au avut mereu un sistem foarte bine organizat de acordare...

Închide