Ave Maria !

Uneori esti stingherit, cand dupa ce viata te-a izbit, facandu-te una cu pamantul, simti atingerea si  blandetea diafana a unei maini de femeie, care iti sterge sangele amestecat cu sudoare.

În Biserica creştină, ortodoxă şi catolică, Sfânta Fecioară Maria – Maica Sfântă, Maria din Nazaret – este adorată în mod deosebit. În fiecare an, la 15 august, Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, cea mai importantă consacrată Fecioarei Maria, marchează momentul în care, după săvârşirea ei din lumea aceasta, este înviată de Fiul ei, Iisus Hristos, şi înălţată în Împărăţia cerurilor.

Având legătură directă cu veneraţia faţă de Sfânta Fecioară, numele Maria a fost unul dintre cele mai răspândite şi continuă să fie aşa. În Franţa, de exemplu, în secolul al XX-lea, a fost cel mai preţuit prenume, cu atât mai mult cu cât Marie, în această limbă, se regăseşte şi în anagrama (obţinerea unui alt cuvânt prin schimbarea ordinii literelor) verbului aimer (a iubi).

Cat de multe superstitii si cat de putina iubire si credinta am. Sufletul iubitei, al mamei, se unesc in principiul gingasiei feminine. Deoarece viata fara simbolul femeii, ar fi o viata irosita, de lupta.

De Maria, se leaga puritatea si taina nasterii Mantuitorului, prin iubire. Azi, invierea Mariei, prin ridicarea la Cer este deplina, se inchide un alt ciclu.

Cand ranile si singuratatea te dor, atunci roaga-te Fecioarei Maria. Nu va indemn sa mergeti la Biserica din caramida. Ci sa priviti la cea din voi, de unde candva, va veti intoarce acasa.

Puritatea si blandetea acestei lumii este simbolizata astazi, de mama Mantuitorului. Uitati-va cu atentie in jur si iubiti-va fiecare Maria, vindecatoare a sufletului vostru.