17/01/2021

Autocunoastere si dezvoltare personala prin Landmark Education

Landmark Education este o fundatie care a luat fiinta in anul 1991 la Sacramento, California. Este o noua forma de educatie care se aseamana mai mult cu educatia nonformala si are ca scop autocunoasterea si dezvoltarea personala. Se aseamana mai mult cu consiliere decat cu un sistem de predare si invatare.

In Romania acest forum este oferit de Fundatia pentru Autocunoastere si Dezvoltare Personala din Bucuresti.

Studiile arata ca printre beneficiile principale pe care participantii le obtin in urma acestui curs se numara: (1) o abilitate sporita de relationare eficienta cu ceilalti; (2) productivitate personala si eficienta sporita; (3) incredere; (4) luarea de decizii potrivite si centrarea pe lucrurile importante din viata; (5) trairea intensa a vietii.

In ceea ce priveste nivelele de satisfactie, absollventii de Landmark Forum afirma ca acest curs le clarifica scopul pe care il au in viata (85%), ii ajuta sa faca fata in mod optim provocarilor (86%), le confera o mai buna intelegere in cadrul relatiilor (91%) si le schimba viata in mod radical (94%).

Despre ce este vorba in acest forum?

Acest curs are ca obiectiv principal rezultatele pe care le pot obtine oamenii in cel mai scurt tinp posibil – eficienta. Primul pas il constituie identificarea domeniilor principale in viata, cum ar fi: profesie, relatii, familie, bunastarea comunitatii, implinire, spiritualitate, bani, samatate, comunicare, educatie, intelegere, cunoastere etc.

Al doilea pas consta in realizarea unui tabel cu doua coloane. In prima coloana se trec domeniile care functioneaza, iar in cea de a doua – cele care nu functioneaza in modul in care ne dorim. In continuare se alege un singur domenu dintre cele care nu functioneaza asa cum ne dorim si se in- cearca sa se raspunda la urmatoarele intrebari:

(1) Care sunt aspectele care fac ca acest domeniu sa fie trecut acolo? si (2) Care este viitorul probabil, aproape sigur in domeniul respectiv?

Viitorul probabil aproape sigur este acel viitor posibil sa se intample, aproape sigur daca nu intervine nimic care sa modifice datele problemei din domeniul cu care lucram, adica – cu alte cuvinte – perspetuarea situatiei din prezent.

Exista un set de trei intrebari esentiale care trebuie puse in acest punct al analizarii experientei personale si anume: (1) Ce faci deja in acel domeniu? (2) Ce ai deja? si (3) Cine esti (ca fel de a fi)?

Care sunta cele circunstante nefavorabile care ne impiedica safim ceea ce vrem sa fim? De cele mai multe ori, aceste circumstante care au de a face cu un mod mai rigid sau incapatanat de a gandi. Ce anume lipseste?

Care este cauza care a generat acest efect?

Aici este vorba de fapt de legea atractiei universale. Ca ea sa se poata petrece trebuie mai intai sa aiba loc constientizarea.

Legea atractiei universale este prezentata in filmul documentar “The Secret” pe care va recomandam sa-l vedeti, iar realizatorii acestui film sunt absolventi ai Landmark Forum.

 

Subscribe To Our Newsletter

Care sunt cele sapte legi ale inteligentei emotionale

Cu toata lumea a auzit desigur de Coeficientul de inteligenta sau IQ. Se stie ca...

Închide