31/10/2020

Atentatul din Elvetia nu este unul terorist. Atacatorul e alb, crestin si recidivist.

Astazi dimineata, politia elvetiana a descins masiv intr-o zonă din centrul vechi al micului oraș Schaffhausen (cantonul Schaffhausen), cel mai nordic canton din Elveția. Zona a fost securizată din cauza unei ‘situații speciale’, a relatat presa elvețiană, citată de publicația The Local.  Potrivit poliției, un bărbat a intrat într-o clădire de birouri si a atacat angajatii companiei de asigurari CSS. Poliția a fost anunțată despre incident la ora locală 10.39. Motivele atacului nu sunt clare inca dar politia elvetiana exclude categoric ipoteza unui atac terorist.

Potrivit Reuters, cel puțin cinci persoane au fost rănite, două dintre ele grav, într-un atac comis de un bărbat în Schaffhausen. O purtătoare de cuvânt a poliției a confirmat pentru presă că operațiunea e în curs de desfășurare. La aceasta ora de deruleaza o ampla actiune de cautare a suspectului la care participa peste 100 de politisti, atat in Elvetia cat si in Germania.

Proprietarul unui magazin din zonă a declarat pentru ziarul Blick, citat de The Local, că un bărbat cu o drujbă se plimba pe străzi, iar trecătorilor și locuitorilor din zonă li s-a cerut să nu iasă din magazine și din locuințe.

O purtătoare de cuvânt pentru serviciul de salvare aeriană Rega a declarat publicației 20 Minuten că serviciul a mobilizat două elicoptere. ‘Am fost alertați și de aceea presupunem că există persoane rănite’, a declarat ea.

Atacul a avut loc în interiorul unei clădiri de birouri pe o stradă comercială din centrul Schaffhausen, un oraș medieval de 36.000 de locuitorii la frontiera cu Germania, a precizat poliția. Poliția a blocat zona și a cerut oamenilor să părăsească locul, potrivit ziarului elvețian Blick.

Suspectul nu a fost prins și se crede că a fugit cu un Volkswagen Caddy cu plăci de înmatriculare elvețiene. Politia l-a identificat pe autor. el se numeste Franz Wrousis, 51 de ani. El traia in padurea de langa oras si are antecedente penale. El a mai fost arestat anterior pentru port ilegal de arme. Politia elvetiana avertizeaza ca suspectul ar putea fi inca inarmat si ca este foarte periculos.

Follow me!

Subscribe To Our Newsletter

Ungaria blocheaza un proiect benefic pentru Romania. Transgazul national nu are nimic impotriva. Putin Castiga

Pozitia oficiala a Transgaz fata de miscarea surprinzatoare a Ungariei prin care blocheaza un mare...

Închide