Astăzi cad meteoriți! – o ploaie de mici meteoriți au provocat deja pagube însemnate în Rusia

Centrul Rusiei și regiunea Urali s-a confruntat astăzi cu explozii violente prin dezintegrarea și arderea în atmosfera terestră a unor mici meteoriți. Preluând  informațiile de la mass-media rusă, AFP a precizat că suflul exploziilor care au avut loc in atmosferă au spart ferestrele unor imobile.

Conform Russia Today, martori ocular certifică ca a existat o puternică explozie, care a cutremurat casele. În același timp telefonia mobilă este puternic perturbată. Purtătorul de cuvânt al Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă a declarat pentru Intefax că zona cea mai afectată este regiunea Celiabinsk. Mediul virtual este deja invadat de înregistrări video postate de către locuitorii ruși, care au surprins meteoriţi incandescenţi pe cer, la mică altitudine. Traiectoria acestor meteoriți pare să indice faptul că ar fi avut loc coliziune în apropierea solului.

Tot astăzi, se apropie de Terra asteroidul 2012 DA14, care va intersecta orbita Pământului, dar fără a prezenta un pericol de ciocnire cu Pământul, conform aprecierilor specialiștilor.

Potrivit calculelor, orbita acestui asteroid, 2012 DA14,  se va afla la distanţă minimă faţă de Pământ, respectiv 27.700 kilometri, el va putea fi observant  la ora 21.24:42, ora României, conform precizărilor Agenţiei Spaţiale Române – ROSA.

Distanţa la care va trece asteroidul faţă de Pământ este una record pentru un obiect de asemenea dimensiuni.  Cum dimensiunile acestui asteroid sunt mici, în cazul în care acesta va deveni periculos, se va interveni pentru modificarea traiectoria sale,  sau va fi distrus, opțiune care nu este preferată de specialiștii de la NASA.

Conform estimărilor companiei de minerit spatial, Deep Space Industries – DSI, acest corp ceresc ar costa aproximativ 200 de miliarde dolari; precizarile apar in publicatia de specialitate on line, Space.

Estimarea dimensiunilor acestui asteroid, la aproximativ 80 de metri, a fost calculată doar pe baza luminii pe care o reflectă, însă o cercetare amănunţită asupra lui nu a fost realizată.

Oricum, compania Deep Space are planuri mari în domeniul exploatării asterozilor, dorind ca pe viitor să extragă resursele acestor corpuri cerești.

Preşedintele executiv al Google, Eric Schmidt, şi Larry Page, cofondator Google şi director, sunt și fondatorii unui alt competitor în domeniu, Planetary Resources. Aceștia consideră că abia în 2020 ar putea debuta activitatea de minerit spațial.

Senatorul Alin Tișe: Guvernul “Cârpaciul Ponta II”, suspectat de mediocritate chiar din interiorul USL

Semnalele de alarmă trase de PDL în privinţa imposturii Guvernului Ponta II, a lipsei de...

Închide