Asociatul lui Groza la proiectul de confiscare a USAMV Cluj

oroian

Vocea Clujului a aratat ce retele de interese se ascund in spatele academic de la USAMV. Mergem mai departe.Maine, alegeri in Senatul USAMV. Devine ciudat, avand in vedere participarea.

Pornit de jos, ca si generalul Oprea, care a cazut la fel de jos de unde a plecat, si inca mai este loc, Profesorul  Oroian a fost initial portar, iar acum se vrea sef la Senat.

Maine, alegeri in Senatul USAMV. Devine ciudat, avand in vedere participarea.

Contraselectia vrea sa se impuna la toate nivelele. Iata ca apare o situatie de o ciudatenie extrema a profesorului Oroian, din 2012, penalizata promt de studenti. Pentru ce oare ?

In 2010, Ioan Oroian, prorector la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a încasat un salariu uriaş de 130.157 de lei.Ioan Oroian a completat în, 20.04.2012, o declaraţie de avere pe site-ul USAMV Cluj conform căreia a obţinut, în anul 2011, 182.215 lei venituri din salarii. Universitarul are un credit bancar accesat în anul 2010 cu scadenţa în 2038 în valoare de 49.000 de euro. Ioan Oroian a moştenit, în anul 2006, o casă de locuit de 272 mp în Câmpia Turzii şi deţine în Râşca o casă de vacanţă de 90 de metri pătraţi construită în 2011. De asemenea, Oroian deţine un apartament de 200 metri pătraţi în Cluj-Napoca care se află în construcţie din anul 2011. Profesorul conduce un autoturism marca Rover fabricat în anul 1995.Frumos, nu vi se pare ?

Administratorul căminului, de atunci, profesorul Ioan Oroian, liderul sindicatului USAMV, dar şi Bogdan Moldovan, şeful FAS-USAMV au dezafectat mai multe camere din Căminul XV al universităţii pe care le-au transformat în apartamente, spaţii de depozitare, birouri administrative sau camere de consiliu. Pe de altă parte, şeful FAS-USAMV neagă acuzaţiile. Profesorul Ioan Oroian nu a putut fi contactat, el având telefoanele mobile închise, relateaza Clujtoday.
În acel cămin, profesorul Ioan Oroian, care a fost şi administrator, a zidit uşile a patru camere de pe două etaje şi şi-a făcut apartament cu scară interioară, iar universitatea este în proces cu el. Tot Ioan Oroian a făcut din două camere de cămin un apartament în care locuieşte fiul său de 16 ani”, a spus Zaharia. El susţine că încăperile descoperite a fi cu probleme vor fi transformate în camere de cămin, iar „apartamentul” fiului lui Ioan Oroian va fi transformat în sală de lectură pentru studenţi.”Pentru toate astea , cat credeti ca platea Oroian ?

 60 de lei nenorociti pentru 72 de mp. Zaharia era in acel moment prodecan.

USAMV se pare ca a atacat in instanta decizia, dar fara prea mare succes. Curtea de Apel Cluj, ca instanta de recurs respinge plangerea universitatii.

La vremea respectivă, Oroianu deţinea o casa de aproape 300 mp în Câmpia Turzii, o casă de vacanţa în Rasca si avea un imobil în construcţie, de 200 mp.

In declaratia de avere, nici un teren. Ca si Oprescu, totusi, profesorul Oroian isi construieste, case suspendate. Din 2011, declaratia sa proprie de avere, indica un apartament de 200 mp. Oare unde ? Aproape de USAMV.

Intr-un Cluj-Napoca in care presedintele CJ are diploma falsificata, in care fostul presedinte CJ Horea Uioareanu a fost la inchisoare, in care presedinte Camerei de Comert si Industrie, Stefan Dimitriu e prins cu ocaua mica…dar incepe sa imi fie scarba.Statul Roman este de multe ori aparat cu viclenie, sintagma apare si in revizuire ca si cale extraordinara de atac.

Daca iese si Oroian sef la Senat, las naibii Vocea Clujului si emigrez in Ghana.Ineamna ca am fost un dobitoc sa ies in strada cu 4000 de oameni, 4 zile la rand !