Asociația ,,Inima Ardealului” amenință cu posibile proteste în inima Bucureștiului, la Ministerul Culturii

Printr-un comunicat de presă adresat redacției noastre, membrii asociației ,,Inima Ardealului” se declară revoltați de atitudinea adoptată de ministrul Culturii în cazul competiției între orașele României pentru dobândirea titlului de Capitală Culturală Europeană; asociația cere remedierea situației și amenință în caz contrar cu proteste în fața ministerului, ,,unde vor fi capacitați să participe toți reprezentanții societății civile din orașele din România – candidate la titlul de Capitală Culturală Europeană. ”

Vă redăm mai jos integral comunicatul de presă primit din partea asociației:

Cluj-Napoca, 18.03.2013. Membrii Asociației Inima Ardealului se declară revoltați de atitudinea adoptată de către ministrul Culturii, Daniel Barbu, în cazul competiției lansate între orașele României, pentru dobândirea titlului de Capitală Culturală Europeană în anul 2021.

 Domnul ministru trebuie să se trezească și să conștientizeze că reprezintă în calitate de membru al Guvernului plătit inclusiv din taxele achitate de clujeni, interesele tuturor românilor, și nu doar pe cele personale.

 Afirmațiile dânsului sunt cu atât mai grave cu cât restul orașelor din România, care și-au anunțat deja candidatura în această direcție: Arad, Alba-Iulia, Brașov, Cluj-Napoca, Sfântu Gheorghe și Iași, sunt astfel private de egalitatea de șanse și dreptul la o competiție corectă, bazată pe elemente precum competența asociațiilor, societății civile și a administrațiilor publice locale și județene, pe respectul față de cultură ș.a.m.d. și nu pe puterea financiară, pe care și-o permite să o acorde dl Daniel Barbu în cel mai arogant mod, în calitate de ministru desemnat. Totodată, dorim pe această cale să invocăm și lipsa totală de transparență care a stat la baza fundamentării deciziei ministrului Culturii, lucru care dă naștere unor suspiciuni, mai ales că dânsul face referire la fondurile publice ale statului.

 Prin prezenta dorim ca ministrul Culturii, Daniel Barbu, să-și ceară scuze în mod public față de toți românii plătitori de taxe pe care i-a jignit prin afirmațiile sale, iar premierului României, Victor Ponta, îi solicităm să ia toate măsurile pe care le consideră necesare în vederea remedierii acestei situații fără precedent.

 În caz contrat, Asociația Inima Ardealului ia în considerare inclusiv organizarea de proteste în fața sediului principal al Ministerului Culturii, la București, unde vor fi capacitați să participe toți reprezentanții societății civile din orașele din România – candidate la titlul de Capitală Culturală Europeană. 

Subscribe To Our Newsletter

Președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu: ,,titlul de Capitală Europeană este mai mult un concurs de dosare decât o luptă a grupurilor de lobby”

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a luat act cu surprindere de declaraţiile domnului Daniel...

Închide