Armata continuă să ajute populaţia afectată de căderile masive de zăpadă din judeţele Brăila, Buzău şi Tulcea

zapada 2Ministerul Apărării Naţionale continuă, cu 110 militari şi 15 mijloace tehnice, să ajute populaţia din judeţele Buzău, Brăila şi Tulcea afectată de căderile masive de zăpadă, la solicitarea autorităţilor locale.

În municipiul Brăila, militari de la Brigăzile 10 Geniu şi 282 Infanterie Mecanizată, împreună cu reprezentanţii primăriei, transportă şi distribuie alimente persoanelor aflate în dificultate, iar la Făurei şi Scorţaru Nou acţionează în continuare în sprijinul celorlaltor instituţii pentru deszăpezirea căilor de acces.

În judeţul Buzău, militari de la Brigada de Informaţii Militare continuă misiunile de prim-ajutor pentru cetăţenii din localităţile Vâlcele şi Brădeanu, iar cei de la Batalionul 280 Infanterie şi de la Centrul de Instrucţie pentru Operaţii Speciale intervin pentru deszăpezirea şi deblocarea drumurilor din Vâlcele, Rîmnicu-Sărat şi a DN 22, între  Râmnicu-Sărat şi Brăila. Totodată, militarii Batalionului 96 Geniu, cu utilaje de mare putere, acţionează în sprijinul  celorlaltor instituţii pentru deszăpezirea căilor rutiere din municipiul Buzău, iar misiuni similare îndeplinesc, la Bobocu, şi militarii Brigăzii Logistice Muntenia.

La solicitarea ISU Tulcea, alţi 40 de militari de la Batalionul 307 Infanterie Marină, cu două autovehicule, vor acţiona pentru deszăpezirea a 50 de case din localităţile Vişina, Jurilovca şi Sălcioara.

Până la această oră, M.Ap.N. a  finalizat 118 misiuni la care au participat peste 2.150 de militari cu 221 mijloace tehnice şi menţine în zonele afectate peste 5.800 de militari cu aproape 1.000 de mijloace tehnice.