ARAFAT NE POATE COSTA 1 MILION EURO ! 3.000 de oameni s-au ales cu drepturile si libertatile fundamentale suspendate pentru 3 infectati cu Covid

Prin Ordinul nr. 4659202 din 22.07.2020, emis de seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat – „comandantul actiunii”, asa cum este acesta intitulat, a dispus carantinarea abuziva a locuitorilor comunei Gornet . Acestia  solicita 1 milion de euro daune morale. Aproape 3.000 de oameni s-au ales cu drepturile si libertatile fundamentale suspendate pentru 3 infectati cu Covid.

Mai exact, avocatul a depus la CAB vineri, 24 iulie 2020, o actiune prin care solicita anularea ordinului de mai sus, explicand de ce este o masura abuziva carantinarea intregii comune Gornet (unde inclusiv avocatul locuieste).

In primul rand, Bogdan Dumitru sustine ca autoritatile au masluit cifrele, in realitate existand mai putine persoane confirmate ca avand coronavirus – sub pragul de 3 la mie impus de Ordinul nr. 4659202/2020.

In al doilea rand, avocatul arata cum peste 450 de oameni risca sa moara de foame, din cauza ca au ramas fara locurile de munca, angajatorii din alte localitati nemaivrand sa auda de ei. De asemenea, satenii care se deplaseaza in localitati limitrofe sunt priviti ca niste ciumati, nemaipermitandu-li-se accesul in niciun magazin sau farmacie, fiind chiar apostrofati public.

In al treilea rand, insusi Bogdan Dumitru este impiedicat sa-si exercite profesia de avocat, fiindu-i interzis accesul in instante, sub pretextul ca locuieste intr-o localitate carantinata.

Mentionam ca intre timp avocatul a depus o completare a cererii de chemare in judecata. Astfel, daca initial Dumitru solicita daune materiale si morale de 500.000 de euro (insotite de scuze publice), de data aceasta avocatul si-a ridicat pretentiile la 1 milion de euro, precizand ca doreste ca MFP sa fie cel obligat de catre instanta a vira banii catre DSU. Cu aceeasi ocazie, Bogdan Dumitru ii cere presedintelui Klaus Iohannis sa se deplaseze in comuna Gornet, ca sa vada personal teroarea la care sunt supusi satenii.

Vezi cererea de chemare in judecata a avocatului  Bogdan Dumitru

Follow me!

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Subscribe To Our Newsletter

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Botniță în aer liber, la tot poporul ! Votați Masca !

  Având în vedere propunerile formulate prin Hotărârea nr. 23 din 24.07.2020, a Grupului de...

Închide