ANM a emis COD ROŞU de caniculă!

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, astăzi, o avertizare meteorologică COD ROŞU de caniculă valabilă pentru judeţele Arad şi Bihor.

Meteorologii au decis să ia această măsură în condiţiile în care, la amiază, în aceste judeţe urmează să se atingă şi 38-39 de grade, maxime apropiate de temperatura record înregistrată în regiune. Alte 18 judeţe din vest şi est se află, în continuare, sub cod portocaliu.

Potrivit ANM, în judeţele Arad şi Bihor se vor înregistra temperaturi maxime de 38…39 de grade, apropiindu-se de recordurile absolute de temperatură ale regiunii. Avertizarea cod roşu de caniculă pentru aceste două judeţe este valabilă astăzi, 8 iulie.

cod rosu

Un val de căldură persistent şi un disconfort termic accentuat îşi vor face simţită prezenţa.

Potrivit ANM, miercuri, 8 iulie, canicula va persista şi se va accentua. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35…38 degrade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în toată ţara – cod galben de caniculă.

Totodată, în după-amiaza zilei de miercuri, 8 iulie, în Banat, Crişana, Maramureş, vestul şi nordul Transilvaniei, precum şi în cea mai mare parte a Moldovei va fi instituit un cod portocaliu de caniculă. Astfel, în 18 judeţe din vest şi est, temperaturile maxime vor fi de 37…39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

 

 

Follow me!

Subscribe To Our Newsletter

Notiuni de cultura generala pentru cunoscatori

Nimeni nu mai spune nici un cuvant despre domnul academician Bogdan Alexandru. Eh, noi nu...

Închide