ANI, DNA si CSM in curtea lui Ponta

ponta1

Vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat, luni, că a depus o sesizare la Agenţia Naţională de Integritate (ANI) în care reclamă faptul că premierul Victor Ponta nu a trecut în declaraţia de avere şi bunurile soţiei, împreună cu care, susţine liberalul, liderul social-democraţilor ar avea şapte case.

‘Sesizez oficial încălcarea flagrantă de către prim ministru Victor Ponta a legislaţiei privind integritatea în exercitarea funcţiei publice. Este vorba despre declaraţia de avere depusă de Victor Ponta în care, din 2010 (…) omite în mod intenţionat să treacă bunurile soţiei. (…) Probabil a considerat că electoratul PSD nu ar privi cu ochi buni să vadă că de fapt Victor Ponta are de fapt şapte case în proprietate (…) şi şi-o fi imaginat probabil că votanţii PSD nu l-ar vota pe Victor Ponta aflând că la vârsta de 42 de ani deţine împreună cu soţia şapte case’, a spus Orban, în faţa sediului ANI, după ce a depus sesizarea.

În opinia vicepreşedintelui liberal, faptul că Ponta nu ar fi menţionat aceste bunuri reprezintă o încălcare gravă a legii 176 articolul 3, alineatul 2, care prevede obligativitatea persoanei aflate în funcţie publică de a completa declaraţia de avere incluzând bunurile soţiei şi ale copiilor aflaţi în întreţinere.

Ludovic Orban consideră că Ponta se face vinovat de ”infracţiunea de fals în declaraţii”. El a susţinut că a solicitat o audienţă la preşedintele ANI, Horia Georgescu, dar nu a obţinut-o.

‘Nu mă interesează de ce Victor Ponta a încălcat legea, pe mine mă interesează ca instituţia abilitată cu încălcarea legii în ceea ce priveşte integritatea în exercitarea funcţiei publice, să fie extrem de rapidă în soluţionarea acestei sesizări şi să arate acelaşi zel pe care îl arată în cazul sutelor şi miilor de primari acuzaţi de incompatibilitate pentru prezenţa în AGA sau în consiliile de administraţie, să arate acelaşi zel şi în cazul premierului şi candidatului la preşedinţie, Victor Ponta’, a adăugat liberalul.

Orban a spus că ANI trebuie să întocmească ‘de urgenţă’ un raport şi să stabilească cu precizie sancţiunile împotriva lui Victor Ponta şi a soţiei acestuia, Daciana Sârbu. Totodată, el a menţionat că, dacă în termen de o săptămână, ANI nu va soluţia sesizarea pe care a depus-o, se va adresa Parchetului de pe lângă ÎCCJ.

De asemenea, vicepreşedintele PNL a precizat că sesizarea a făcut-o atât pe numele lui Victor Ponta, cât şi al soţiei acestuia, Daciana Sârbu.

‘Mi s-a părut că nimeni nu are dreptul să vorbească de funie în casa spânzuratului. (…) Tu vezi paiul din ochiul adversarului, când ai în ochii tăi o bârnă cât casa”, a conchis Ludovic Orban.

CSM va lua în calcul o pozibilă sesizare a Inspecției Judiciare în privința declarațiilor lui Victor Ponta referitoare la cazul Lukoil, dacă este sau nu vorba de o imixtiune în Justiție.

Premierul Victor Ponta a sustinut marti ca nu intervine in treburile justitiei, la o zi dupa ce se aratase nemultumit de sechestrul impus de procurori asupra stocurilor si conturilor societatii Lukoil, suspectata de o evaziune de 230 milioane euro.

Dupa declaratia facuta luni de premier, Rafinaria Petrotel Lukoil anunta, marti, ca a fost ridicat sechestrul instituit pe conturile bancare si stocurile comerciale de produse ale societatii, astfel ca va incepe procedurile de pregatire pentru repornirea instalatiilor tehnologice, a caror oprire incepuse vineri.

Este foarte bine ca justitia sa isi faca treaba si sa recupereze prejudiciile, dar „trebuie sa avem grija ca noi suntem guvernul si in cazul Lukoil sunt 3.500 de angajati”, a spus Ponta, marti, in deschiderea sedintei de guvern.

Trebuie „sa avem de fiecare data o gandire de a salva locuri de munca si interesele economice”, a continuat primul ministru, subliniind insa ca „cine a fraudat statul sa plateasca”.

Dar obligatia guvernului este „in primul rand fata de oameni”.

„Nu doar ca nu interferam in justitie, ci laudam justitia, doar ca cei 3500 de oamenii daca nu isi primeau salariile veneau in fata guvernului si ma bucur ca nu vin in fata guvernului”, a mai spus Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta s-a aratat nemultumit de sechestrul impus de procurori in cazul prezumtivei evaziunii de 230 de milioane de euro de la Lukoil, afirmand ca acolo sunt 3.500 de angajati care trebuie sa isi primeasca salariile iar actionarii nu „fugeau cu conductele .

Ce ne facem frate, cu EADS ? Dar cu DNA-ul ? Noi, presa nuamai amintim de pisica,si te trezesti ca a sarit deja gardul…

stiripesurse.ro