Ancheta la DRDP Cluj, pentru contractele din perioada 2013 – 2015

Consiliul Concurenței a efectuat inspecții inopinate la patru companii, în cadrul unei investigații privind o posibilă înțelegere în cadrul licitațiilor publice organizate de Compania Națională de Drumuri în vederea atribuirii serviciilor de întreținere curentă pe timp de iarnă a drumurilor naționale și autostrăzilor aflate în administrarea Direcției Regionale Drumuri și Poduri Cluj, pentru perioada 2013 – 2015.

„Consiliul Concurenței a declanșat o investigație privind o posibilă înțelegere în cadrul licitațiilor publice organizate de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România SA (în prezent Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România — CNAIR), în vederea atribuirii serviciilor de întreținere curentă pe timp de iarnă a drumurilor naționale și autostrăzilor aflate în administrarea Direcției Regionale Drumuri și Poduri Cluj, pentru perioada 2013 — 2015. În cadrul acestei investigații, Consiliul Concurenței a efectuat inspecții inopinate la sediile companiilor Diferit SRL, Athos Com SRL, Ritorsa Trans SRL și Selina SRL, iar documentele ridicate se află în analiza autorității de concurență, în cadrul procedurii specifice de investigație”, se menționează într-un comunicat al autorității de concurență, remis miercuri AGERPRES.

Potrivit sursei citate, investigația se referă la o posibilă înțelegere între companii de a participa la procedurile de achiziție publică analizate fără a se concura între ele, în vederea adjudecării prin rotație a contractelor de furnizare a serviciilor de întreținere curentă pe timp de iarnă a drumurilor naționale și autostrăzilor.

„În situația în care Consiliul Concurenței va constata încălcarea regulilor de concurență, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, companiile care cooperează cu autoritatea de concurență, în cadrul programului de clemență, pot obține imunitate la amendă sau reduceri substanțiale ale amenzilor, potrivit textului citat. Inspecțiile inopinate constituie o etapă preliminară a investigației, iar efectuarea lor nu reprezintă o antepronunțare a Consiliului Concurenței în ceea ce privește existența unei încălcări a Legii Concurenței”, se subliniază în comunicat.

AGERPRES/