Amendă record pentru Protan Codlea ….se poate si in Florești

Doc1-page-001

Protan Codlea a primit o  amendă din partea autorităților de mediu, pentru disconfortul olfactiv pe care îl creează locuitorilor din municipiu și din localitățile învecinate. Pentru a se asigura că nu vor mai fi deranjați de mirosurile puternice de la societatea de ecarisaj, locuitorii din Codlea și din Hălchiu ar vrea ca o delegație a lor să discute direct cu autoritățile de sănătate publică, de mediu, dar și cu reprezentanți ai Consiliului Județean, pentru a vedea ce măsuri se pot lua pe termen lung.

După ce codleanul Erwin Albu a depus o petiție la Instituția Prefectului, iar mai mulți localnici au sesizat situația la Garda de Mediu, aceasta din urmă a acordat o nouă amendă record pentru Protan Codlea. În urma unui control care a a avut loc pe 26 august, pe amplasamentul Protan Codlea, Garda de Mediu a constatat că „pe terenul limitrof stației de epurare aparținând societății existau cantități semnificative de deșeuri de nămol rezultate de la funcționarea necorespunzătoare a instalației de condensare, ca urmare a unei avarii și existența mirosului generat de la deșeurile de nămol de pe amplasament“. Pentru aceste neconformități s-au aplicat sancțiuni contravenționale de 40.000 de lei și s-au dispus măsuri de salubrizare a amplasamentului afectat de depozitele de nămol.

Locuitorii din Florești pregătesc un protest împotriva fermei de pui  Bravinvest   ( Amareto).

Protestul va avea loc vineri 18 septembrie începând  cu orele 17,45, având  întâlnirea in cartierul ANL , la care organizatorii  așteaptă o participare  numeroasa  a cetățenilor deranjați, de prezenta fermei avicole in mijlocul cartierului rezidențial.

Protestatarii vor pleca  cu mașinile pe  următorul  traseu : Ferma de pui – Primăria Florești – Prefectura Cluj -DSP Cluj – Garda de Mediu – Consiliul Județean Cluj.