Am dezvaluit inca de la Colectiv, tentativa de acaparare mediatica a Rusiei in Romania

Cine nu are cateva mii de ore de facebook, ii va fi greu sa inteleaga. Masina de propaganda rusa, s-a lovit de NOI atat in spatiul virtual cat si in realitate.

In 2014, gratie unor oameni inimosi, a unei retele inteligent gandite, 9 sau zece romani au invins fara drept de apel, o propaganda extrem de slaba a lui Victor Ponta. Sprijinul retelei facebook, a fost extraordinar. Astfel, Klaus Iohannis a avut in spate milioane de oameni, care l-au dus la Cotroceni.

La #Colectiv, primele 3 zile au fost”curate”. Au aparut interferentele, via psihologul de la Timisoara, apoi Robin Molnar. Un apropiat al lui Vasile Dancu si al PSD.

Atacurile asupra mea si a retelei „Klaus” nu mai conteneau. Atacuri pe filiera ALDE, penticostala si bineinteles din partea grupului de la Cluj.

Am avut oamenii langa mine, iar cand i-am retras, ceilalti au ramas 30. Asta a fost dupa „ruperea” miscarii, cand la cantarea imnului national, fortele de interventie Anonymus si cei cu fete triunghiulare, mongoloide, parca venite direct din Rusia lui Putin, s-au intors cu spatele.

60-70 de ziare online rusesti ne-au „tamponat” in perioada respectiva. Gratie unor oameni ca Ion Irimie, Dana Voicu, Mirena Salcudeanu, KandyReisenauer, Alin Radu Gourbet, am rezistat si am raspuns avalansei de trolii rusesti, vorbitori de limba romana.

Am luptat cu 3 televiziuni, fara ca cineva sa ne ajute. Singurul roman autentic cu care am comunicat permanent, a fost primarul Florestiului, Horia Sulea.

Este unul din ultimele mele articole aici. Am luptat pana m-au „aranjat”. Probabil ca vor mai ramane jurnalisti care nu sunt coruptibili, cum e Mihai Petean sau Florin Otrocol. Ma refer la adevaratii lupi din presa, care au dat investigatii dovedind curaj si inalta tinuta profesionala.

Ultimii ani au stat sub semnul avertismentelor venite de la serviciile occidentale de informatii. Sub avalansa de gesturi ostile din parte serviciilor secrete ruse, directionate direct de la Kremlin, sefii serviciilor europene de informatii au denuntat public in ultimii 4-5 ani interferenta brutala a oamenilor lui Putin. Erau iesiri neobisnuite pentru institutii discrete. Ele aratau insa exasperarea in fata a doua fenomene: cresterea intensitatii atacurilor din Rusia si pasivitatea politicienilor europeni.

– propaganda rusa a crescut in intensitate pe masura apropierii de alegeri;

– activitatea pe Facebook si Twitter a botilor rusesti a ajuns la cote uriase;

-oamenii Rusiei au avut intilniri semnificative cu personaje-cheie din politica si societate;

– factiunile de extrema-dreapta si extrema-stinga au acaparat agenda publica pe teme care tensioneaza societatea, mai cu seama identitare;

– Rusia a finantat site-uri obscure prin care fenomenul fake news a ajuns la cote incredibile.

Pentru cei care mai au indoieli, Rusia e un adversar, nu un partener.

 

Poza : Robin Molnar

Subscribe To Our Newsletter

Procuror Mihaela Iorga invitata la „o cafea” de declaratii la DNA

Incet, incet, veniti sa vedeti calitatea cafelei la DNA. Daca credeti ca sunt prietenos, va...

Închide