Alin Tişe:”Majoritatea toxică USL îşi imunizează primarii pe furiş”

1399453_605460689513856_1391575363_oSenatorul PDL, Alin Tişe este de părere că puterea uselistă încearcă prin toate mijloacele să își scape aleșii incompatibili de Justiție, inclusiv prin adoptarea pe ascuns a legilor care permit prezența primarilor în consiliile de administrație ale regiilor autonome din subordine.

“Majoritatea PSD –PNL a refuzat în mod premeditat să aducă în dezbaterea Camerei Deputaților, ca primă Cameră sesizată, un proiect privind modificarea Legii administrației publice locale (215/2001) prin care dau frâu liber conflictului de interese pentru primari, ținându-l ascuns până la împlinirea termenului de adoptare tacită, adică ieri, 4 februarie”, spune Alin Tişe.

El avertizează că, prin aceeași inițiativă, USL încearcă întărirea puterii baronilor locali prin extinderea competențelor șefilor consiliilor județene în ce privește numirea și eliberarea din funcție a conducătorilor serviciilor de interes public local.

„PDL se opune categoric acestei noi tentative de scoatere a aleșilor locali de sub incidența ANI și condamnă tertipurile nedemocratice la care recurge USL în forul legislativ. Lansăm un apel către toți parlamentarii de bună credință să ia poziție și să respingă în Senat, Camera decizională, acest proiect care deschide poarta corupției în administrația locală”, subliniază Alin Tișe.

Subscribe To Our Newsletter

PDL – plângere penală de 60 de pagini în cazul accidentului aviatic. Peşedintele ţării a apărat cu vehemenţă STS

Preşedintele PDL, Vasile Blaga a anunţat astăzi că Partidul Democrat Liberal a depus o sesizare...

Închide