Alin Tişe: “Pixul lui Dragnea scrie doar în roşu şi galben”

1399453_605460689513856_1391575363_oSenatorul PDL, Alin Tişe susţine că Guvernul alocă mai mulţi bani primăriilor USL, decât celor PDL şi astfel împarte populaţia în doua categorii. Totodată senatorul PDL mai spune legat de revizuirea Constituţiei că aceasta este neconstituţionlă.

“Politizarea banilor publici a atins cote de neimaginat. PSD şi PNL au împărţit românii în două categorii: cetăţeni de prima mână, cei care locuiesc în localităţi unde primarul face parte din USL şi cetăţeni de mâna a doua, cei care au primari din PDL. Prin Hotărâri de Guvern din noiembrie şi decembrie 2013, preluate în bugetul anului 2014, Guvernul USL  a alocat suma de 120 milioane lei , aproximativ 26.6 mil. euro, ministrului Dragnea. Repartizarea sumelor se face prin ordinul (din pixul) viceprim-ministrului Dragnea. Nu există criterii obiective pentru repartizarea acestor sume.”  a precizat Alin Tişe.

Senatorul a mai adăugat că banii au fost repartizaţi astfel: primării USL 80%, primării PDL  10,00%, primării UDMR 2%. PDL analizează posibilitatea atacării în contencios administrativ a Hotărârii de Guvern date cu încălcarea legii.

În opinia lui Alin Tişe. Ponta şi Antonescu încalcă legea, iar revizuirea Constituţiei este neconstituţională.

“Revizuirea constituţiei propusă de USL încalcă referendumul, încalcă suveranitatea poporului, schimbă regimul politic în România şi afectează separaţia puterilor în stat. Ponta şi Antonescu dau o nouă lovitură statului de drept, legii fundamentale.” a declarat vicepreşedintele PDL, Alin Tişe.

Acesta a mai precizat că legat de acest subiect, în perioada următoare, PDL va întreprinde următoarele acţiuni pentru a stopa aceste abuzuri la adresa statului de drept:

– va sesiza Comisia de la Veneţia cu privire la aceste aspecte pentru apărarea statului de drept şi a separaţiei puterilor in stat;

– PDL va cere reluarea dezbaterilor de la început şi va ataca la CCR legea de revizuire dupa ce va fi votată de Parlament.

 

 

Subscribe To Our Newsletter

Clujeni, veniţi cu idei! MULTICULTURALISM – tema Zilelor Clujului 2014

În acest an, Zilelor Municipiului Cluj-Napoca se vor desfăşura în perioada 23-30 mai, iar tema...

Închide