31/10/2020

ALERTA CIBERNETICA – Hackerii iti fura datele prin retelele WI-FI din hoteluri si restaurante

Potrivit unui comunicat de presă al companiei producătoare de soluții de securitate IT, în ultimii zece ani, atacatorii au devenit cunoscuți în industria securității cibernetice prin faptul că își aleg victimele dintre turiștii hotelurilor, mai ales persoane cu funcții înalte în organizații, care au acces deplin la informații cu importantă valoare comercială, precum prototipuri, proprietate intelectuală sau codul-sursă al programelor software.

Astfel, gruparea DarkHotel atacă acum nu doar oameni de afaceri cazați în hoteluri, ci și politicieni, iar pe lângă tacticile de infecție prin rețeaua Wi-Fi a hotelului, noua campanie, numită Inexsmar, folosește mesaje e-mail cu conținut politic. Scopul atacului este sustragerea de informații de importanță strategică, atât secrete de stat, cât și date cu valoare comercială ridicată, menționează specialiști Bitdefender.

‘Atacatorii din spatele grupării DarkHotel, cunoscuți de un deceniu pentru miile de victime țintite de-a lungul timpului prin infrastructura Wi-Fi din hoteluri, și-au îmbunățățit modalitatea de atac și vizează acum personaje politice, arată o cercetare derulată de specialiștii în securitate cibernetică de la Bitdefender. Tipologia atacurilor și mecanismul de livrare a infecției arată clar că gruparea din spatele atacului nu mai urmărește câștiguri financiare, ci mai degrabă furtul de informații clasificate. Gruparea DarkHotel ajunge acum la victimă printr-o schemă de atac extrem de complexă: un e-mail conceput special pentru țintă, un program care se descarcă automat și un sistem avansat de sustragere de date invizibil persoanei infectate’, notează experții.

Totodată, cercetarea Bitdefender arată că noua abordare le permite infractorilor să își mențină amenințarea informatică mai competitivă și flexibilă, inclusiv să o actualizeze, în condițiile în care sistemele de apărare oferite de soluțiile de securitate au evoluat constant în ultimii ani.

Pentru a preîntâmpina pierderea de informații importante din propriile device-uri, experții în securitate cibernetică recomandă, printre altele: utilizarea doar a conexiunii de date mobile pe telefonul sau laptopul de serviciu, să nu se acceseze e-mail-uri de la expeditori necunoscuți sau de la hotelul în care sunteți cazat (de regulă, recepționerul sună în cameră pentru a semnala o urgență sau vă comunică detalii direct la recepție), să nu se facă public pe rețele de socializare locul în care sunteți cazat etc.

AGERPRES/

Follow me!

Subscribe To Our Newsletter

IOHANNIS cere imposibilul de la PSD: SA GANDEASCA!!!

Preşedintele critică din nou ezitările Guvernului. Klaus Iohannis a declarat marţi, la Harghita, că liderii...

Închide