Agonia opoziției, “Opoziția” care nu mai face opoziție

Asistăm la o democrație autentică în care opoziția și/sau ce a mai rămas din ea persistă în agonie. Electoratul român a sancționat încă odată, pe măsură, Opoziția, în special PDL, care a obținut scoruri în Teleorman și Slatina chiar sub pragul electoral. PDL  nu reușește nici măcar să mențină scorul obținut în decembrie 2012, iar performanțele actuale ale opoziției, nu reușesc a convinge și interesa electoratul român. În această perioadă postelectorală, ca și o radiografie internă a acestui partid, constatăm doar scandaluri interne și o luptă acerbă pentru supremație în partid. Interesant este și faptul că partidul lui Vasile Blaga a ratat și termenul de a ataca la CCR statutul parlamentarilor, seful PDL având o explicație cel putin stranie: ,,a fost o necorelare între grupurile parlamentare pentru că, din pacate, nu au sesizat că a fost vorba de o procedură de urgență, deci două zile; practic, a doua zi trebuia depusă și a treia zi, când s-au prezentat, termenul era depășit “. Păi domnilor din ,,Opoziție”, trebuia să așteptați să vină cei de la putere să vă invite să vă faceți treaba?

Atunci cum să nu fiu de accord cu cele declarate de Cristian Preda, care încă o data acuză partidul de continuarea blatului electoral.  Agonia partidului este mai mult decât evidentă, și se pare că nu prea există momentan șanse reale de redresare, chiar și schimbarea lui Vasile Blaga de la sefia PDL, nu va duce decât la reglarea unor conturi în interiorul partidului și atât. Și totuși îi dau dreptate parlamentarului Elena Udrea, care susține cu tărie organizarea rapidă a Convenției, în februarie 2013, competiție care ar stopa lipsa de entuziasm și de încredere a membrilor partidului, și ar duce posibil la scoaterea partidului din starea în care se află.

Dacă va continua tot așa PDL va fi în afara jocurilor politice în urmatoarea perioadă, precizarea făcută recent de președintele Traian Băsescu este mai mult decât relevantă: ,,opoziția pierde toate ocaziile de a face opoziție “.

Subscribe To Our Newsletter

Alin Tișe: Guvernul Ponta îi penalizează exact pe cei mai serioşi şi mai punctuali contribuabili din România

,,Clujenii care au plătit taxele locale în 2013 la vechiul nivel din 2012 ar trebui...

Închide