27/10/2020

Aeroportul Cluj-Napoca, blocat din cauza ceții

Aeroportul  din Cluj-Napoca a fost blocat vreme de câteva ore în decursul zilei de sâmbătă, 18 ianuarie. Cinci curse au fost anulate și sute de pasageri au rămas blocați, după cum informează Digi 24. Motivul acestui incident a fost ceața densă, care a împiedicat aeronavele să decoleze. Zborurile către Zaragoza, Valencia, Liverpool și București au fost anulate. Alte zboruri cu destinația Cluj au fost redirecționate către Aeroportul din Sibiu.

Europarlamentarul Rareș Bogdan, prezent printre pasagerii blocați în aeroport în seara zilei de sâmbătă, a declarat pentru Digi 24: „Aeroportul din Cluj are o problemă. Chiar dacă are toate sistemele de avertizare și iluminat, din cauza Someșului, este extrem de densă ceața și este și groapa de gunoi de la Pata-Rât care, din cauza fumului combinat cu ceața de pe Someș, dă o mâzgă care e imposibil de străpuns”.

Pasagerii ale căror zboruri sunt anulate au dreptul la rambursare, redirecționare sau revenire la locul de plecare, precum și dreptul la asistență și despăgubiri, dacă au fost informați în privința anulării cu mai puțin de 14 zile  înainte de data planificată a zborului. Despăgubirile nu se acordă, însă, dacă anularea este cauzată de circumstanțe extraordinare, imposibil de evitat în pofida adoptării tuturor măsurilor posibile. Cu toate acestea, compania aeriană este obligată să afișeze informațiile despre drepturile pasagerilor la serviciul de check-in al aeroportului, la birourile de check-in, dar și online.

Follow me!

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Subscribe To Our Newsletter

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
PNL nu mai are insemnele partidului in cea mai mare comuna din Romania

Trecand pe E60 spre Floresti, am observat ca nu mai exista insemnele PNL Floresti pe...

Închide