Adrian Oros și PNL vor despăgubiri pentru ferme. Plătesc floreștenii ?

AGROINFO l-a întrebat pe ministrul Adrian Oros ce propuneri concrete va face Ministerul Agriculturii către Ministerul Mediului pentru elaborarea normelor de aplicare a „Legii mirosurilor” – Legea 123/2020 pentru modificarea și completarea OUG 195/2005 privind protecția mediului, adoptată de Parlament pe 17 iunie 2020, promulgată de preşedintele Klaus Iohannis în data de 10 iulie 2020 şi publicată în M.Of. 613/13 iulie 2020.

Nu pot să vă spun acum, colegii mei lucrează la fundamentarea unor modificări ale legii mirosurilor. Cum văd eu lucrurile: acolo unde au fost ferme sau exploataţii agricole în extravilan, la distanţe mari de localitate, şi unde localitatea s-a extins fără să aibă avize de mediu – pentru că asta s-a întâmplat, foarte mulţi primari au dat autorizaţii de construcţie, dar nu au cerut în certificatul de urbanism avize de mediu, pentru că nu le primeau – iar acum s-a construit până în apropierea fermei. Dacă această lege se aplică, mulţi primari pot să-şi acopere acest mod de dezvoltare urbanistică – fără să ceară avize de mediu – practic executând fermierul respectiv, care nu are nici o vină.

Opinia mea este că dacă există sau a existat prima dată o fermă, şi un edil vrea să aibă o dezvoltare imobiliară în acea zonă, acel fermier trebuie relocat şi despăgubit corect să se relocheze, iar apoi localitatea respectivă se poate dezvolta fără nici o problemă. Această lege creează premisele ca, în unele situații, primarii să facă abuzuri asupra fermierilor și acest lucru vreau să îl corectăm. În lege sunt şi foarte multe lucruri bune, de aceea a avut majoritate, pentru că are 80% lucruri bune, a răspuns ministrul Agriculturii, Adrian Oros. Acesta a fost prezent pe 23 iulie 2020 la Timişoara, unde a participat la o conferinţă de presă alături de primarul Timişoarei, Nicolae Robu.

Ministrul agriculturii nu a precizat însă cine ar trebui să plătească pentru relocarea fermelor care vor fi mutate din calea dezvoltării imobiliare.”

Adrian Oros este și nașul de cununie al tânărului Bogdan Pivariu (vezi în imaginea de mai sus întreaga familie), tânărul pe care l-a ținut în poala sa ca învățăcel încă din vremea când preda în USAMV

Influența lui Oros pe lângă premier  e vizibilă  din multe perspective. Relevantă e și maniera în care l-a introdus pe juniorul Pivariu în cârca PNL Cluj, propulsându-l mai întâi în Biroul Național al PNL, apoi în poziția de candidat al partidului pentru Primăria Florești. Liberalii l-au măsurat electoral pe Bogdan Pivariu, iar rezultatul este unul dezastruos pentru partid, prin comparație cu rezultatul primarului Horia Șulea. Liberalii clujeni ar fi preferat, mai degrabă, să susțină candidatura „independentă” a lui Șulea, pentru a avea garanția că pot miza pe un număr de voturi cât mai mare în comuna Florești însă din pricina intruziunii conducerii centrale, sunt obligați să defileze cu Pivariu. De altfel, unul dintre liderii PNL Cluj a spus pentru Actual de Cluj că acțiunea lui Oros este o mare mizerie provocată partidului: „Din păcate, noi ne vedem obligați să tragem ponoasele și să suferim pe linie politică din pricina neînțelegerilor personale apărute între Șulea și Pivariu. Intervențiile lui Oros nu ajută în niciun fel partidul, pentru că cearta lui cu Șulea e una de ordin personal, nicidecum politic”, arată cotidianul.ro. 

Ferma de pui în faliment din 2019, gârlă de datorii

Potrivit soluției pe scurt a Tribunalului Comercial Cluj, ”admite cererea de trecere în faliment în procedura generală a debitoarei SC Amareto Impex SRL, în insolvenţă, membră a grupului de societăţi Amareto, formulată de creditoarea SC O.M.SRL, în contradictoriu şi cu DDG INSOLVENCY IPURL, şi cu ceilalţi creditori ai debitoarei SC A.I.SRL, şi, în consecinţă: Dispune intrarea în faliment a debitoarei SC A.I.SRL SRL şi desemnează în calitate de lichidator judiciar provizoriu DDG INSOLVENCY IPURL, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 64 din Legea nr. 85/2014. Stabileşte în favoarea lichidatorului judiciar provizoriu un onorariu provizoriu lunar de 6.500 lei + TVA plus un onorariu de succes de 5% + TVA din sumele distribuite creditorilor, plafonat la suma de 4.000 lei + eventual TVA în ipoteza prevăzută de art. 117 alin. 1 lit. a, respectiv plafonat la suma de 1.000 lei + eventual TVA în ipoteza prevăzută de art. 117 alin. 1 lit. c din Statutul privind organizarea şi exercitarea profesiei de practician în insolvenţă. Dispune dizolvarea societăţii debitoare SC A.I.SRL. Dispune întocmirea de către lichidatorul judiciar provizoriu DDG INSOLVENCY IPURL în termen de maxim 5 zile de la intrarea în faliment a debitoarei SC A.I.SRL a unei liste cuprinzând numele / denumirile şi adresele / sediile creditorilor şi toate creanţele acestora la data intrării în faliment, cu indicarea celor născute după deschiderea procedurii. Stabileşte termenul limită pentru înregistrarea cererilor de admitere a creanţelor asupra averii debitoarei în vederea întocmirii tabelului suplimentar al creanţelor la data de 27 februarie 2019, termenul de verificare, întocmire şi publicare a tabelului suplimentar al creanţelor, la data de 27 martie 2019, termenul de depunere la tribunal a contestaţiilor, care va fi de 7 zile de la publicarea în BPI a tabelului suplimentar, precum şi termenul de întocmire a tabelului definitiv consolidat, la data de 24 aprilie 2019. Dispune notificarea de către lichidatorul judiciar provizoriu a intrării în faliment în condiţiile art. 146 din Legea nr. 85/2014 debitoarei şi Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Cluj pentru efectuarea menţiunii. Dispune sigilarea bunurilor din averea debitoarei şi îndeplinirea celorlalte operaţiuni de lichidare. Dispune în sarcina lichidatorului judiciar provizoriu obligaţia de a depune rapoarte lunare privind modul de îndeplinire a atribuţiilor sale, cu justificarea cheltuielilor, la fiecare termen de continuare a procedurii. Stabileşte termen pentru examinarea stadiului procedurii pentru data de 24 aprilie 2019, sala 249, ora 11:00. Executorie. Cu drept de apel în termen de 7 zile de la comunicare, apel care se va depune la Tribunalul Specializat Cluj. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 16 ianuarie 2019”, arată soluția pe scurt a instanței.

Sursa foto Facebook: în stânga seniorul Pivariu, în mijloc tânărul Pivariu, în dreapta ministrul Adrian Oros

 

 

Follow me!

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Subscribe To Our Newsletter

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Alegerile amânate și un preparat german te scapă de COVID

Alexandru Rafila o dă clară cu alegerile : ”Dacă avem 1.000 de cazuri pe zi,...

Închide