19/06/2021

Adi Oros dă vina pe CE pentru eșecul finanțării irigațiilor. Proiectul nu era suficient de verde !

Adi Oros dă vina pe CE pentru eșecul finanțării irigațiilor. Proiectul nu era suficient de verde !

Ceea ce am aflat eu a fost că nu era suficient de verde proiectul pentru irigații. Asta este ceea ce a venit oficial de la Comisia Europeană. Deși în discuțiile tehnice pe care le-am avut, niciodată nu ni s-a spus acest lucru”, a susținut ministrul Agriculturii, Adrian Oros în conferința de presă de la MADR. „Problema este, în primul rând, la Comisia Europeană”, a explicat ministrul Agriculturii.

CE trebuia, in opinia unor specialiști să spună clar cât de verde trebuia să fie proiectul. În caz contrar, poate era necesară o nouă rundă de discuții cu Ministerul Agriculturii din Ungaria, care poate ar fi lămurit CE că proiectul MADR este verde, adică prietenos cu natura, adică umwelt freundlich, cum ar zice domnul Klaus Iohannis.

„În primul rând, nu este un eșec. 

Programul Național de Reziliență și Relansare, așa cum a fost el alcătuit, având și alte priorități și nevoi, dacă vom reuși ca țară să absorbim toți banii…

Îmi este foarte greu acum să găsesc un „vinovat” și nici nu cred că este obiectul acestei întâlniri”, a declarat Adrian Oros în cadrul conferinței de presă susținute joi la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

 

Asa spunea si Mirel Radoi, după ce ne-au caftit georgienii la fotbal de ne-a sunat apa in cap :

”Jucătorii au vrut, dar sunt unele momente în care trebuie să înțelegem că, dacă ajungem în careu și producem unele oportunități, nu putem să pierdem meciul și să rămânem cu un singur gol marcat. Aveam nevoie de victorie pentru a avea moral înaintea meciului cu Anglia. Totuși, rămân la părerea că nu meritam să pierdem. Am fost neinspirați, le-am dat spații, iar jucătorii de viteză ai georgienilor ne-au surprins.”

N.r. Tot așa, la agricultură ca la fotbal. La fotbal, au fost de vină georgienii că ne-au bătut, iar la Agricultură, CE că nu vede cât de ecologic a fost proiectul și nu comunică.  Finanțarea cu peste 3 miliarde de euro a sistemului de irigații nu a fost susținută de CE.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
O echipă de peste 10.000 de medici și peste 1.000 de avocați din Germania, în frunte cu doctorul Reiner Fuellmich, au acționat în instanță Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC), Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Forumul Mondial Davos, pentru crime împotriva umanității

O echipă de peste 10.000 de medici și peste 1.000 de avocați din Germania, în frunte cu doctorul Reiner Fuellmich,...

Închide