Acordarea Titlului de Profesor Honoris Causa (prof. h.c.) doamnei DR. GABRIELE CZERNY de la Universitatea de Ştiinţe ale Educaţiei Ludwigsburg/ Germania

Universitatea Babeş-Bolyai vă invită să participaţi miercuri, 15 mai 2013, cu începere de la ora 11:00, la ceremonia de decernare a titlului Profesor Honoris Causa (prof. h.c.) doamnei DR. GABRIELE CZERNY de la Universitatea de Ştiinţe ale Educaţiei Ludwigsburg/ Germania. În discursul său în limba engleză, doamna dr. Czerny se va referi la educaţia prin teatru.

Doamna Dr. Gabriele Czerny s-a distins în spațiul academic german și internațional atât prin activitatea sa didactică, cât și prin cea de cercetare. Este autoare și co-autoare a cinci volume de referință în domeniul „Educație prin teatru” și a peste 40 de studii publicate în cele mai importante reviste și volume de specialitate. Doamna Dr. Czerny a primit titlul de „Profesor emerit” al Landului Baden-Wurtenberg și Universității Pedagogice Ludwigsburg precum și premiul orașului Ludwigsburg pentru „Merite deosebite în domeniul cultural”.

Discursul Laudatio va fi ţinut de d-na conf. univ. dr. Ioana Velica, director al Departamentului de Pedagogie şi Didactică în Limba Germană.

Ceremonia de decernare a titlului Profesor Honoris Causa va fi organizată în Sala Club a Universităţii Babeş-Bolyai (str. Em. de Martonne, nr. 1).

După amiază, doamna prof. hc Gabriele Czerny va susține o conferință despre predarea literaturii pentru copii: Bilderbuchkino und Kamishibai. Conferința va avea loc în sala 32 a Departamentului de Pedagogie şi Didactică în Limba Germană, str. Mihail Kogălniceanu, nr. 4.

Centrul de Comunicare şi PR

Subscribe To Our Newsletter

Mercedes-Benz şi TIFF, şase ani de colaborare excelentă

Mercedes-Benz, pentru a şasea oară maşina oficială a TIFF Festivalul Internaţional de Film Transilvania a...

Închide