Academicianul corupt A.T. Bogdan in corzi, urmeaza alte audieri

Dosar 19160/3/2016

Directorul general Expur S. A., Peter Tagge era cercetat penal,din 2007,  pentru refuzul de a pune în aplicare o hotărîre judecătorească. Ancheta aflată în lucru la Poliția Municipiului Urziceni cuprinde nu mai puțin de 47 de plîngeri penale formulate de salariați împotriva directorului Tagge. Acesta este audiat si in dosarul academicianului corupt A.T. Bogdan, in procesul cu Fundatia Patrimoniu.

Titi Manole

Procurorii susţin că S.C. MANOLETI S.R.L a primit în concesiune pe 99 de ani o suprafaţă de 322 de hectare în comuna Greaca din judeţul Giurgiu. Prin concesiunora Academia Română prin Fundaţia Patrimoniu s-a angajat să plătească timp de 10 ani impozitul pe terenuri. Prejudiciul calculat în acest caz se ridică la 3,2 milioane euro. S.C. MANOLETI S.R.L  apare pe Monitorul Oficial ca fiind deţinută de Manole Titi şi Dan Constantin Guţă.

Ion Paun Otiman

Academicianul timișorean Ion Păun Otiman, fostul rector al Universității de Științe Agricole a Banatului, a intrat în vizorul procurorilor DNA, fiind cercetat pentru abuz în serviciu în legătură cu vânzarea frauduloasă a unui imobil monument istoric din patrimoniul Academiei Române. Este vorba despre Casa Coandă, pe care Ion Păun Otiman a vândut-o, în 16 octombrie 2009, când deținea calitatea de secretar general al Academiei Române, către partenera de viață a unui discret milionar din București, asociat în câteva firme cu o cunoștință mai veche de-a academicianului devenit agent imobiliar, latifundiarul constănțean Sorin Vișinescu. Prețul tranzacției a fost de 350.000 de euro, iar cumpărătoarea, Marina Vivien Slivinschi, a virat banii integral în contul Academiei Române încă din 17 ianuarie 2008, adică aproape cu doi ani înainte de parafarea tranzacției, grabă care a trădat încă de pe atunci culisele unei adevărate lovituri imobiliare.De altfel, acest aspect a și fost recunoscut în cuprinsul contractului de vânzare-cumpărare, unde s-a specificat faptul că „taxele de autentificare şi de intabulare a prezentului contract au fost stabilite şi percepute la valoarea expertizată a imobilului ce face obicetul prezentului act, respectiv suma de 424.705 euro”. Aşadar, un prejudiciu pentru Academia Română de cel puţin 74.705 euro

Subscribe To Our Newsletter

Fabrica de gunoi : In Floresti, fura unul de la altul

Iata ca adevarul iese la iveala. In Floresti, daca incerci sa faci ordine, esti considerat...

Închide