A fi clujean e o stare de spirit…

lupul-albMandria si rusinea sunt produse ale mintii. Dincolo de minte, exista Sinele, mai presus de prejudecata, mandrie sau rusine. A fi clujean inseamna sa-ti simti si sa-ti onorezi originile. D.p.d.v. istoric, Clujul sau Napoca din vremea dacilor, a fost una din cele mai greu de cucerit redute. Lupul ramane si dupa scurta cucerire romana, simbolul clujului.

Pentru a intelege si a ne reseta informational  la ceea ce reprezinta energia vibrationala adevarata a Clujului, va voi cita un extras din  discutia dintre Zamolxis si Lupul Alb, un altfel de discurs despre starea natiunii :
« Îndurerat, cu ochii scăldaţi în lacrimi amare, Marele Lup Alb îl întrebă pe Zeu:
– Oare ani mulţi vor trece, stăpâne, până atunci?
– Ani nu doar mulţi, ci foarte mulţi, Mare Lup Alb. Vremuri grele coborî-vor asupra Daciei şi sufletul mă doare crunt, dar nu-i nimic ce noi am mai putea face. Vino! mai adăugă Zamolxis, după care cei doi se îndreptară spre Triunghiul Sacru din inima Muntelui Ascuns, lângă Piatra Geto-Dacilor. În Triunghi îi aştepta Moş Timp, Duhul Pietrei, iar în priviri i se putea citi aceeaşi durere surdă, nemângâiată. Nici el nu putea face nimic în calea nenorocirii ce se abătuse, cerul îşi întorsese faţa de la Dacii cărora le slăbise credinţa. Nu mai rosti nimeni nici un cuvânt. Tăcerea era apăsătoare, dar tot ce fusese de spus, se auzise deja. Priveau bolta înalta a Grotei şi fiecare trăia în sine propria durere, care era şi durerea celorlalţi. Cu toată vitejia de care au dat dovadă cei care mai credeau în Zamolxis, fără ajutorul Zeului şi a Marelui Lup Alb, aceşti ultimi bravi Daci au fost în cele din urma învinşi, iar cei care au reuşit să scape cu viaţă s-au refugiat în adăpostul oferit de marea cetate a Munţilor Apuseni. »

Dincolo de legende sau interpretari ezoterice, noi  clujenii trebuie sa intelegem ca suntem urmasii unui neam care nu s-a predat in fapt niciodata, preferand moartea, in locul plecarii capului.

Energia mentalului colectiv nu a atins inca nivelul critic, care sa genereze saltul, dar nici nu este departe. Atunci cand se va produce, cand ne vom redobandi credinta, lasand deoparte religia, clujenii vor redeveni daci liberi, care nu vor mai putea fi invinsi nici de sisteme politice, de grupuri de lobby economic si nici macar de frica de viitor indusa artificial pe toate caile mediatice posibile.

 

Subscribe To Our Newsletter

De ce nu mai merg la Beraria „culturala” ?

Unora le place sa se auda vorbind. Indiferent ca vin cu idei care se transforma...

Închide