666 de nedumeriri ale lui Liviu Alexa, toate cu ghinion

Liviu Alexa isi pune singur 6 intrebari. Ne-am intrebat ce mesaj subliminal vrea sa transmita si de ce foloseste cifra 6.

In mod repetitiv, in articolele sale.

6 intrebari pentru Liviu Alexa, in Ziar de Cluj. AICI

Potrivit ultimei cărţi biblice, 666 reprezintă numele fiarei cu şapte capete şi zece coarne care iese din mare (Revelaţia 13:1, 17, 18). Fiara simbolizează sistemul politic mondial, care stăpâneşte peste „orice trib, popor, limbă şi naţiune” (Revelaţia 13:7). Numele 666 indică eşecul total al sistemului politic în ochii lui Dumnezeu. În ce sens?

Cifra şase transmite ideea de imperfecţiune. Adesea, numerele sunt folosite în Biblie ca simboluri. Şapte înseamnă, în general, plenitudine sau perfecţiune. Numărul şase, fiind cu o unitate mai mic decât şapte, poate însemna ceva incomplet ori imperfect în ochii lui Dumnezeu şi poate fi pus în legătură cu duşmanii lui Dumnezeu. (1 Cronici 20:6; Daniel 3:1).

Am fost intrebat ce am cu Liviu Alexa. Nimic comun, din fericire. Nici macar legaturi cu vreo Gazeta de Cluj, Oradea sau alte afinitati elective.

Bistriteanul Liviu Alexa vrea sa redea Clujul Clujenilor. Un fel de a reinventa respiratia cu doi plamani si mersul pe jos. E absurd, Liviu Alexa nu intelege ca Miscarea de la Bucuresti, Cluj si celelalte orase l-a terminat pe Ponta.

Noi ne-am luat Clujul si tara inapoi, fara sa te vedem printre noi, domnule candidat. Ai stat ascuns si ti-ai trimis fetele la inaintare, printre demonstranzi. In 4, 5 si 6 noiembrie 2016 si ai improscat cu noroi. Acum vrei voturile celor 4000 din strada? Plimba ursul, prietene.  Auzi ce iti spun, Liviu Alexa ? In strada, nu reprezinti nimic. Poti fi tu muncitor, dar ai slujit prea mult, nu esti genul de leader.

De trei ori pentru accentuare. Biblia accentuează uneori un lucru repetându-l de trei ori (Revelaţia 4:8; 8:13). Prin urmare, numele 666 indică în mod categoric că, în ochii lui Dumnezeu, sistemele politice umane au eşuat lamentabil. Ele nu au reuşit să aducă pacea şi siguranţa durabile, lucruri pe care doar Regatul lui Dumnezeu le va putea realiza.

Liviu Alexa abia si-a gasit un partid sa candideze. L-a imbarligat de cap pe dr. Silviu Albu sa candideze ca si consilier din partea partidului NU EXISTA sau Pentru Cluj. L-a pus acum exemplu de primarul de la Oradea, dupa ce spurca PNL-ul cu toate ocaziile posibile. Dadea in mod egal dupa Horia Sulea, Marius Nicoara. Avea tupeul sa incerce sa rada si de Klaus Iohannis si de campania lui pe Facebook.

Liviu Alexa nu exista in competitia asta electorala. Fara viziune, fara studii, fara relizari, numai falimente.” Rasucind cuvinte goale, ce din coada au sa sune”. )

Domnul Liviu Alexa apare foarte puternic ancorat şi în scandalul arestării ziariştilor de la trustul Gazeta, în 2006, perioadă în care omul era redactor şef la Gazeta de Oradea.

Împotriva domnului Liviu Alexa au fost depuse plângeri e către oameni de afaceri şi funcţionari locali orădeni, acuzaţia fiind de…şantaj. Un om despre care ştim că poartă după dânsul tichia de mărgăritar numită “şantaj, plângere penală, escrocherii” şi care a ajuns să candideze în 2012 la alegerile locale din Cluj, unde a primit votul a puţin peste 2000 de oameni.

S-a terminat in sfarsit prima etapa in dosarul Gazetei.

Dosarul numără cinci inculpați – Liviu Man, Aurel Mureșan, Dorel Vidican, Adrian Avarvarei și Memoranda Solomon. Aceasta din urmă, dar și Anca Cocuț, au fost achitate din lipsă de probe ori încadrări greșite ale faptei. În schimb restul inculpaților din dosar au fost găsiți vinovați de șantaj în formă continuată și asociere în grup infracțional organizat: Liviu Man a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru asociere la grup infracțional și un an și 10 luni pentru șantaj în formă contonuată, iar cele două pedepse au fost contopite, Man va executa pedeapsa cea mai grea, de trei ani de închisoare.
Dan Pârcălab a fost condamnat și el la un an și 10 luni de închisoare pentru asocere la grup infracțional, un an și patru luni pentru șantaj în formă continuată – ambele pedepse au fost contopite iar Pârcălab ar urma să execute pedeapsa cea mai grea dacă instanța nu dispunea suspendarea pedepsei pentru o perioadă de încercare de șase ani.
Aurelian Grama a fost condamnat și el la trei ani de închisoare pentru asociere la grup infracțional și un an și zece luni pentru șantaj în formă continuată. Cele două pedepse au fost contopite, la fel ca în cazul celorlalți inculpați, iar aplicarea pedepsei a fost suspendată.
Ioan Oțel a fost condamnat la un an și zece luni închisoare pentru asociere la grup infracțional și un an și două luni pentru șantaj în formă continuată. Și acesta primește închisoare cu suspendare pentru o perioadă de probă de patru ani.
Dorel Vidican a fost condamnat la un an și opt luni de închisoare plus un spor de patru luni, cu suspendare, pentru șantaj în formă continuată.
Adrian Avarvarei a fost condamnat la doi ani și două luni de închisoare pentru asociere la grup infracțional și un an și șase luni pentr șantaj în formă continuată.
Aurel Mureșan a fost condamnat la un an și zece luni de închisoare pentru șantaj în formă continuată și trei ani pentru asociere la grup infracțional.

Povestea “Alexa- Vamă- Bihor” e mai lungă şi o să revin. Deocamdată, doar câteva amintiri. Şi, în primul rând, o întrebare care şi acum bântuie lumea presei clujene: cum a scăpat Alexa, de “dosar”, atunci cu arestările? Întrebare care, sigur, îl bântuie şi pe Liviu Man, directorul fost arestat al Gazetei de Cluj. Are el răspunsuri mai bune şi nu are rost să încerc eu lămuriri. Mai întreb una, alta şi îmi mai amintesc. Recunosc cinstit, că îmi este greu să înţeleg exact ce s-a întâmplat. Aşadar, Alexa a fost redactorul şef al Gazetei de Bihor, condusă de acelaşi Man. A fost băgat în mizerii, până în gât, aşa spune rechizitoriul şi unii martori, dar a plecat la timp. Sau a primit ordin să plece. Bine, nu numai el a scăpat ciudat … Au fost mai mulţi. De exemplu, Hoandră, de la Ziua de Cluj- Realitatea, care şi el a plecat, la timp, din asocierea cu Man…Ce de mogulaşi, prea cinstiţi… Ce de proptele super înstelate a avut câte unul, dacă pe Man, care era cel mai tare, l-au legat şi ei au scăpat? 

Sau ce au mai turnat ei unde trebuie? spune bistritaonline aici.

Eu zic sa-l intrebati pe Blaga. Intr-o zi se va satura si el de Alexa, cum s-a saturat si Ioan Rus si Arpi. Si mai sunt si altii care au sifonat si sifoneaza, imediat ce isi schimba stapanul.