septembrie 30, 2023

Vocea Clujului

DOI…ZECE

Putoare à la Cluj

Putoare à la Cluj

Varza à la Cluj sau varza de Cluj este un fel principal de mâncare preparat cu varză, carne tocată și orez. Rețeta datează cel puțin din secolul al XVII-lea și este specifică Clujului. Varza à la Cluj mai este numită și varză în straturi sau sarmale împrăștiate.

Pe lângă acest fel de mâncare , prin grija Primăriei Cluj-Napoca, și a poluatorului olfactiv-AN (autor necunoscut), desertul ni se servește aproape zilnic, grație miorusului acru de bășină fâsâită dată  pe muțește, fără preambul.

Boborul tace și aspiră cu nesaț, votând și mai abitir edilul, că doar Cluj-Napoca e înfrățit cu Stockholm la capitolul sindroame. Nu contează pentru unii clujeni, că au nasul fin mutat de mirosul de bășină acră, parcă verzuie, dar sănătoasă.

Pute,pute, da-i călduț, dacă taci și plătești, construiești. Și faci repede milionul de euro.

Comparând cu mirosul de la ferma lui Cobârzan, care parcă puțea mai al dracu cand ținea Horia Șulea un discurs, mirosul merge și prin Hașdeu, trece pe la psihiatrie, generând inversiuni timice de mare amplitudine, depresivii devendind maniaci, iar maniacii depresivi cu toate că nu a venit încă toamna, și se oprește cuminte pe Pasteur, în zona de mai sus de Spitalul de Infecțioase, nu departe de locuința lui Boc.

Probabil că mirosul din Someșeni și Mărăști s-a propagat mai al naibii ca și covidul-23. Există o mafie in judetul Cluj, dar este undercover ?

Vă reamintim că Poliția Ploiești a surprins în flagrant, la jumătatea lunii iulie 2023, o operațiune de îngropare ilegală a deșeurilor menajere colectate de Rosal de la prahoveni și transportate la gropi ilegale de gunoi din comuna Târgșorul Vechi.

Polițiștii ploieșteni au oprit pentru verificare, la momentul organizării flagrantului, mai multe camioane încărcate cu deșeuri menajere mascate pur și simplu sub un maldăr cu pământ. Trei dintre acestea erau înregistrate pe o societate comercială deținută de Gabriel Ionescu, finul directorului Rosal Prahova Cătălin Ioniță. Se pare că alt camion implicat în transportul ilegal de deșeuri era înregistrat pe societatea Rosal, unde Bădescu a lucrat.

La Cluj-Napoca sau Florești, totul este perfect, iar mirosul vine probabil în momentul în care se înmulțesc covizii-23. Probabil că eructează sau se băse. Că sunt viruși și ei, ce naiba.Ia uitați-vă la ce spuneam eu pe vremuri, nu indepartate :

Amenințările cu moartea sunt la Ploiesti sau Cluj ceva obisnuit, dar vorba unui prieten drag, scriitor de mare anvergură : Băieti, mi se falfaie si mi se balangane…la mine nu veniti cu amenintari, nu are sens, pe bune.

 

 

 

About Author