Lazăr Gigel : „Toți au primit adrese pe care le-au ignorat. Nimeni nu vorbește de dealeri”

Lazăr Gigel : „Toți au primit adrese pe care le-au ignorat. Nimeni nu vorbește de dealeri”

A implinit 55 ani duminica, este poate unul din adevaratii experti antidrog din Romania. Cuvintele lui vor ramane consemnate in istoria luptei antidrog, in Romania. Dar esenta mesajului sau, este un Mesaj pemtru Europa, lovita nemilos de flagelul substantelor psihoactive.

„Cel mai mare regret la cei 55 ani este că toată lumea vorbește despre cum să condamnăm consumatorul, cum să-l stigmatizam prin tot felul de metode dar nimeni nu vorbește de dealari, de traficul în sine. Aș dori să reamintesc o vorba ce o știu din Forumul Societății Civile din cadrul Comisiei Europene a cărui membru eram în 2013 – „traficul fără complicitatea exponentialilor statului nu se poate face, a vorbi de pierderea unui război neînceput înseamnă capitulare condiționată anticipată”. Când vom vorbi despre un sistem integrat de tratament a dependenților, când vom vorbi despre politici publice de prevenire universală, targetata? Adresez aceste întrebări atât premierului dl. Marcel Ciolacu, ministrului Afacerilor Interne, domnul Cătălin Predoiu dar și domnului Rafila, ministrul Sănătății. 

După aproape 20 ani la „firul ierbii” în prevenire îmi dau seama cât de nepregătită este clasa politică, societatea în ansamblul sau în raport de acest fenomen extins – consumul de droguri. Toți cei ce astăzi sunt decidenți au primit de-a lungul timpului peste 30 de adrese de la noi și le-au ignorat au zis nu este un fenomen iar acum când s-a spart buba, toți caută imagine și cam atât. Ce va fi mai departe? Cert NIMIC. Dragi părinți, sunteți încă tot singuri în această bătălie dar aveți ceva în plus, toți își dau cu părerea în mass media, toți zic trebuie făcut. NU va face nimeni nimic,” a spus Lazăr Gigel în exclusivitate pentru DCNews. 

Despre Autor

Lasă un răspuns