septembrie 30, 2023

Vocea Clujului

DOI…ZECE

La Florești nu mai pute a căcat din 2016, la Cluj-Napoca abia a început !

La Florești nu mai pute a căcat din 2016, la Cluj-Napoca abia a început !

Ce spun clujenii ?

„Mirosul în cartierul Gheorgheni, ca și în tot Clujul, este de cadavru mort, se poate face ceva?”

„28 august – Este un miros oribil de gunoi și cacat în cartierul Gheorgheni care a început de pe la ora 15”

„În această dimineață în cartierul Andrei Mureșanu/Gheorgheni (str, Ady Endre, Str Brâncuși) miroase a fecale peste tot”

S-a încercat să fie găsit acarul Păun la Transavia, în comuna Aiton.

Compania Transavia a ieșit  cu următorul comunicat:

„Ca lider de piață, suntem conștienți de responsabilitatea noastră față de mediul înconjurător și față de comunitățile în care operăm. Vă putem confirma că societatea noastră respectă cu strictețe toate normele în vigoare cu privire la managementul mirosurilor. Utilizăm cele mai avansate practici și tehnologii disponibile pentru a minimiza disconfortul olfactiv, care, trebuie să subliniem, se manifestă doar în mod izolat, la nivel local, fără a avea capacitatea de a se răspândi pe distanțe semnificative, infirmând astfel declarațiile lipsite de responsabilitate vehiculate recent în presa din județul Cluj.

Au fost aici cei de la Garda de Mediu și au comparat mirosurile, nu sunt identice.

Principalul vinovat indicat de autorități a fost compania de salubritate Supercom. Compania Supercom a pus la dispoziția publicului un raport realizat de firma Wessling Romania SRL în urma unei investigatii privind starea de calitate a aerului dintr-o zona publica localizata in municipiul Cluj și din două zone de pe amplasamentul CMID Cluj.

Mirosul neplăcut din municipiul Cluj-Napoca provine de la câteva zeci de tone de deșeuri menajare depozitate neconform la rampa Supercom, a declarat pentru Radio Cluj comisarul Lucian Stanca, Garda de Mediu Cluj, transmite Rador.

12 iulie 2016 Floreștenii nu suferă de sindromul Stockholm

“Locuitorii comunei Floresti doresc mutarea fermei de pui Amaretto, din cauza aerului irespirabil ca urmare a ventilarii halelor. Vrem sa ni se respecte dreptul la proprietate si sa respiram un aer curat.”

Protest împotriva fermei de pui din Florești. Mirosul îi scoate din minți pe oameni

Au urmat petiții, mișcări de stradă. A fost acolo Ciprian Dascăl, extrem de multe mămici, care nu puteau suporta mirosul venit de la ferma de pui Amareto.

E momentul sa tineti cont de Vocea Florestiului. Iata ca v-am demonstrat, iar ceea ce urmeaza va va convinge. Florestiul are ceva de spus, iar organele abilitate sa isi faca treaba. Altfel, nu va fi bine pentru nimeni, deoarece indiferent ce veti face NU DAM INAPOI !-spuneam atunci, dupa trei ani de lupta in presa sau in strada. 

Au trecut anii. Autoritățile clujene, nu au învățat nimic din experiența dură de la Florești. Iar clujenii, așteaptă omul providențial. Până atunci, numa mai rău să nu le șie !

About Author