septembrie 30, 2023

Vocea Clujului

DOI…ZECE

Cluj-Napoca, dormitorul floreștenilor, dacă plouă

Ieri a plouat în Florești. Inițial te bucuri, că nah, s-a răcorit puțin. Sunt chiar lipsit complet de inspirație și o iau cu mașină cu tot pe Florilor, de pe Cetății, pe lângă biserică, prin față la intrarea în Mega Image și Profi.

Simt că pute ca dracul căcatul refulat în apa din canalizare.  Sunt mult mai prost decât par și dau drumul la aerul condiționat că îmi vine să vărs. Chestia asta m-a costat scump, deoarece după ce ies din apă, văd că mi se aprinde becul de la alternator. Viață de floreștean, că centrul Clujului nu e pentru fraieri ca mine, care nu cred că pe David Ferenc 12, un judecător se va pronunța a 3-a oară pentru retrocedare, bineînțeles fără să se abțină.

Am avut de ales, să cobor sau nu, simțeam că nu s-a rupt cureaua, deoarece aveam în continuare aer condiționat amestecat cu miros de canal. Nu am coborât, puțea a căcat de îți mută nasul. Dracul mai face și poze să le pun pe ziar. Nu e nici o problemă, doar am mașină cu cutie automată. Ca să rezist la traficul infernal în relația cu municipiul Cluj-Napoca. Unde OSĂ fie centura ocolitoare până la Florești. Probabil cu marcaje galbene, nu știu.

Azi, am dat telefoane. Nu costă mult baia mașinii în aroma de căcat din canalizare.Vreo mie de lei alternatorul, și vreo 250 de lei schimbatul lui.  Să mă apuc să fac expertiză, să arăt că e din cauza apei ? Nu are sens, eu nu mă cobor, deși nu stau bine financiar. Are probleme destule edilul, mai vin și eu să îi fac necazuri ?

           „Strada a fost asfaltată, cu fundație și cu canalizare refăcută, în primăvara anului 2016, înainte de alegeri. Ani de zile se plătesc din banii noștri aproape 30% din buget pentru asfaltări. Mulți bani pentru lucrări ca cea din filmare”, a spus Iulia Ungureanu. Nu mai am filmul, a apărut pe undeva prin presa corectă politic.

            Acum, de când e Bogdan Pivariu primar, nici o vorbă despre urbanismul haotic, deși dacă bine îmi amintesc, Pivariu a fost viceprimar, în ultimul mandat Horia Șulea.

Iată ce spunea în 2020 august primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu :

Comuna noastră s-a dezvoltat într-un ritm extrem de rapid, dar este momentul să ne gândim serios la planificare și la o viziune cuprinzătoare. Populația a crescut, prețurile pieței imobiliare de asemenea, dar stadiul în care suntem este din păcate foarte bine caracterizat de expresia comună:Floreștiul este dormitorul Clujului.

Ei bine, eu nu mai vreau, așa cum sunt convins că nu mai vreți nici voi, să fim doar dormitorul Clujului !

N.r. Faptele, dar mai ales viziunile sale, au dovedit cu prisosință acest lucru, putem spune fără să greșim că azi, Cluj-Napoca a devenit dormitorul Floreștiului, când plouă. Deoarece e mai ieftină o cazare la hotel când plouă, decât să schimbi un alternator la fiecare ploaie pe Florilor ! În realitate, Floreștiul se prezintă aidoma site-ului edilului :

Foto : Facebook, Primar al Floreștiului Bogdan Pivariu

About Author