„PREDOIU, DEMISIA!”

0

în democrație funcționează ceva ce se cheamă demisia de onoare, ca asumare politică a răspunderii pentru anumite situații nedorite.

Radu Cristescu îi cere demisia de onoare lui Predoiu :
„Mă văd nevoit să revin. Am văzut că unii internauți se întreabă ce vină are ministrul de Interne în tragedia de la 2 Mai, ca să-și dea demisia, mai ales că e pe post de două luni și ceva? Le răspund: pentru că în democrație funcționează ceva ce se cheamă demisia de onoare, ca asumare politică a răspunderii pentru anumite situații nedorite. Nicolae Moga, colegul meu de partid, a demisionat de la cîrma Internelor după tragedia de la Caracal după doar 6 zile la post. Ioan Rus, alt pesedist, a plecat de la Interne după o simplă frază nefericită. Luna trecută, a demisionat ministrul de Interne de la Chișinău în urma unui incident armat pe aeroport. Nu era treaba ministrului să-l dezarmeze pe agresor, dar a plecat din funcție tot ca o asumare politică. Dar, ce să zic, am uitat că, în România, miniștrii liberali nu știu să scrie demisii indiferent ce s-ar petrece. Ei sunt imuni!
Predoiu a ieșit azi, public, la mișto, ca să-și pună fundul politic la adăpost. La trei zile de la tragedie, ministrul pare să nu știe mai nimic. A mîrîit niște condoleanțe căznite pentru familiile îndoliate și n-a fost în stare să explice presei care e procedura cînd un șofer e prins cu droguri în mașină. Cică sunt elemente tehnice. Pariez că habar n-avea. Deși abia s-a întors din Spania, unde a discutat despre combaterea drogurilor. Și ne-a promis anchetă la sînge și măsuri ferme. În rest, mucles, ca să nu se ”antepronunțe”. Deși a devenit celebru pentru antepronunțările lui(cazul Hossu). În caz că ați uitat, Predoiu e cel care ne-a informat recent că ancheta în cazul azilelor groazei dura de ani de zile(?!!). Cît o să dureze ancheta tragediei de la 2 Mai? Deocamdată, nu avem nicio demisie, ba nici măcar vreo suspendare din funcție. Părerea mea: deja a început Marea Mușamalizare…

Vin informații halucinante. Pot înțelege că un puști teribilist de bani gata, cu creierii deja prăjiți de consumul de droguri, mai trage o doză zdravănă și provoacă un carnagiu. Pot înțelege că există părinți suficient de iresponsabili încît să li se pară cool pozele juniorului cu ”Drogurile sunt viața mea” pe tricou și să arunce în odraslă cu teancuri de parai, mînca-l-ar mama!…Sunt altele, însă, pe care mi-e mai greu să le înțeleg. Spre exemplu, cum procurorii îi fac în trecut dosar penal ucigașului de acum pentru deținere de droguri, apoi îl iartă, mărinimoși, nu-l trimit nici măcar la vreun curs. Și încă mai greu mi-e să înțeleg cum Poliția îl prinde pe ucigaș, cu cîteva ceasuri înainte de crime, cu droguri în mașină și nu numai că-i dau drumul, senini, dar nici măcar nu-l testează antidrog. Din ce îmi amintesc, deținerea de droguri se sancționează cu ani grei de închisoare. Din acest moment, putem vorbi despre polițiștii constănțeni ca despre potențiali complici la crime. Șeful IPJ Constanța mai e în funcție? Șeful IGPR mai e în funcție? Ministrul de Interne mai e în funcție? Dle.ministru Predoiu, acum două luni, la audierile din comisii pentru postul de ministru, te-ai sumețit că știi exact cît de gravă e situația cu drogurile în rîndul tineretului. ”E inadmisibil să găsim şcoli pline de droguri şi vă spun în cunoştinţă de cauză, vă spun ca părinte”, parcă așa ne spuneai. O fi la fel de inadmisibil ca subordonații tăi să prindă drogații, să îi mîngîie pe cap și să le dea drumul? Ca părinte te întreb și eu: dle.Predoiu, știi cum se scrie o demisie?”

Despre Autor

Lasă un răspuns