septembrie 30, 2023

Vocea Clujului

DOI…ZECE

Legalizarea prostituției, salvarea României de la intrarea în incapacitate de plată

Legalizarea prostituției, salvarea României de la intrarea în incapacitate de plată

Astăzi, în România,prostituția este contravenție, iar sancțiunea legală este amenda între 500 – 1500 lei.  Datoria externă a României a crescut cu 14,6 miliarde de euro și a ajuns la peste 159 de miliarde. Din 2013 și până acum nu s-a mai făcut vreun studiu cu privire la numărul lucrătorilor sexuali din România, ceea ce spune multe. În cel de atunci, Organizația Mondială a Sănătății estima un număr cuprins între 23 de mii și 47 de mii de persoane, femei și bărbați. Evident, numarul a crescut, nu a scazut. Evident, probabil acum, au trecut de 100.000. 

„Da, eu am luat amendă 15 milioane într-o zi, trei echipaje diferite. A venit Bucureștiul [n.r.− probabil un echipaj de poliție cu număr de București], mi-a dat 5 milioane; a venit Vâlcea, mi-a dat 5 milioane; a venit jandarmeria, mi-a dat 5 milioane. 15 milioane într-o zi. Și dacă ar fi să le plătești, de unde dracu’ să le plătești? Și dacă vin în fiecare zi să îți dea câte 5 milioane să plătești la jumate, 2 milioane jumate, asta ar însemna să muncești numai pentru stat. Dacă ar fi să fie o amendă, eu, una, aș plăti de bună credință dacă s-ar da una pe săptămână, dar nu în fiecare zi, frate, să îmi dai amendă…” (Mărturia lui D.R., 33 de ani, fragment din raportul Carusel)

Dacă arunci cu roșii în actori la teatru, dacă ți se oferă alcool într-un bar după ora de închidere ș.a., plătești aceeași amendă. Primești amendă mai mare dacă ai un teren pe care lași buruienile să crească sau depozitezi gunoaie pe el, nelegal. 

România în schimb este campioană la prostituție, fiind pe primul loc în topul prostituatelor străine din Germania cu 8.800, adică 35% din totalul prostituatelor înregistrate. România este urmată de bulgaria, cu 2.800, adică 11% și de Ungaria cu 1.800, adică 7%. Bineinteles ca Germania castiga serios din munca romancelor.

De ce ne putem vinde braţele, dar nu şi întregul corp ? Care sunt sursele acestui refuz? Unde punem limita?

„Există o cercetare destul de recentă unde s-a pus o întrebare: dacă oamenii ar accepta ca o lucrătoare sexuală să locuiască în bloc cu ei. Ele sunt puse în aceeași categorie cu foștii pușcăriași sau cu bolnavii HIV.”

La Cluj, o prostituata face in medie 2-3 mii de lei/zi. Daca veniturile ar fi impozitate de Statul Roman, probabil ca nu am intra atat de repede in incapacitate de plata.

 

 

About Author