Cărătorul de serviete

0

Cărătorul de serviete

„A început prin a-i căra servieta lui Soros. Metaforic, vorbind, ca bursier și coordonator de programe. A continuat prin a-i căra servieta lui Patriciu, apoi pe a lui Horia Rusu, apoi pe a lui Dudu Ionescu. A trecut apoi la o servietă grea, a lui Isărescu.
Apoi la alta, tot grea, a lui dom’ profesor Voiculescu. I-a cărat-o atît de bine că l-a făcut parlamentar. Cînd i-a venit sorocul, i-a aruncat lui dom’ profesor servieta înapoi și s-a orientat spre una și mai grea: a lui Crin, care l-a făcut eurodeputat. E vorba, ați ghicit, de dl.Eduard ”Helviș”, cum îl boteza cîndva ultimul său tutore, Klaus Iohannis. Lui, ce-i drept, nu i-a cărat prea mult servieta, că n-avea loc de dna. Delia.
Profitabil, totuși, căratul ăsta de serviete. Ți se lungește mîna, nu-i vorbă, dar și CV-ul. Nu e de colea să fii de tînăr parlamentar, europarlamentar, ministru, director de serviciu secret, deși nu sări genunchiul broaștei ca nivel politic. Mai nou, omul se visează președinte la partidul Brătienilor și, eventual, de țară. Măi, Edi, naivule, tu chiar crezi că iei voturile românilor cu trei discursuri leșinate în care te văcsuiești naționalist peste vechiul grund sorosist, ca o Dacie veche și hîrbuită care se visează Merțan? Zic să caști ochii la ce au ajuns alții de teapa ta, de la Măgureanu și Talpeș pînă la Harnagea și Săftoiu după ce au ieșit din serviciu: ori băgători de seamă prin studiouri, ori atîrnători pe la sinecuri mărunțele. Se umflă pipotă-n voi cînd sunteți la butoane, dar cînd vă iau maneta, vă ”iau” și viitorul. Așa că mai dezumflă-ți din ambiții și întoarce-te la ce știi tu mai bine: la cărat serviete. Poate mai prinzi vreuna cu noroc și te-ai scos.”, arat[ Radu Cristescu pe o retea de socializare

Despre Autor

Lasă un răspuns