Supercom vrea să dubleze tarifele la deșeuri din 18 mai. Urmează proteste și procese !

Supercom vrea să dubleze tarifele la deșeuri din 18 mai. Urmează proteste și procese !

 

Într-un amplu editorial, jurnalista de investigații Cosmina Fernoagă de la Actual de Cluj, punctează principalele ilegalități care se derulează sub ochii autorităților, legate de activitatea Supercom, la Cluj. 

  1. – Deșeurile produse de clujenii care n-au semnat nici un contract cu Supercom vor fi suportate de clujenii care au deja un contract semnat.
  2. – Firma Supercom cere aprobare pentru a dubla tarifele de colectare a deșeurilor, demers complet ilegal.
  3. – Firma Supercom nu a livrat nici sistemul de colectare selectivă, nu a finalizat nici distribuirea pubelelor cu cip și nu e în măsură să cântărească deșeurile pentru fiecare gospodărie în parte, așa cum s-a angajat în licitație.
  4.  – Cine și de ce îi ține spatele la Cluj patronului Supercom, Ilie Ciuclea, în condițiile în care, firma Brantner, de exemplu, a pierdut contractul câștigat la Mureș tocmai pentru că n-a fost în stare să livreze echipamentele promise în licitație.

„La o întâlnire recentă de lucru din cadrul ECO Metropolitan, reprezentanții Supercom le-ar fi cerut primarilor să adopte cât mai repede Hotărâri de Consilii Locale prin care să impună sancțiuni proprietarilor de gospodării care n-au încheiat noile contracte de salubrizare menajeră cu această firmă, spun sursele Actual de Cluj. Mai precis, Supercom solicită ca cetățenii care n-au contracte să fie obligați să plătească de trei ori prețul deșeurilor produse, și încă în regim retroactiv.  Patronul Supercom, Ilie Ciuclea, se bazează în ilegalitățile sale tocmai pe această situație de constrângere în care se regăsesc primarii clujeni, obligați să mențină permanent serviciul de ridicare a gunoiului în comunitățile lor, mai ales acum în prag de campanie electorală. De aici și tupeul extraordinar al lui Ciuclea în privința solicitării majorării tarifelor de colectare cu aproape 100%, mai arată jurnalista. 

La o întâlnire de dată recentă, președinții  asociațiilor de proprietari din comuna Florești, a doua ca număr de locuitori din județul Cluj, au cerut  omului de legătură al Primăriei, intrarea în legalitate de urgență a Supercom, negocierea contractelor în conformitate lu legislația în vigoare,emitarea facturilor în concordanță cu caietul de sarcini asumat, dar și rezolvarea problemelor punctuale enumerate.

Mai mult, unele asociații au contactat celebre case de avocatură din București, în cazul în care politica de forță Supercom- ADI Ecometropolitan, le va impune un contract care nu poate fi negociat, în conformitate cu Codul Comercial adnotat și legislația în vigoare. Alte asociații se pregătesc de proteste în fața Primăriei Florești, dacă nu le vor fi satisfăcute revendicările. 

Vocea Clujului a aratat în repetate rânduri că modul de derulare a relațiilor cu firma Supercom nu este democratic. Citește ca să înțelegi

RADP, SUPERCOM și ECOSMART, „triunghiul Bermudelor” de la Cluj

Foto : Actual de Cluj

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Subscribe To Our Newsletter

Verified by MonsterInsights