Boicotăm conferința activism de la UBB

Boicotăm conferința activism de la UBB

Hadrian Aurelian pe facebook :
 Primarul Emil Boc este boicotat de proprii studenti in facultatea unde inca Decanul/Rectorul ii mai dau voie sa predea (in stilul sau aiurizant, desuet, anacronic, politrucico-birocratic, pnlist de conf.dr.).
        Citam cateva postari ale studentilor revoltati:
Conferința „Activism” este organizată de Centrul pentru Studiul Comparat al Migratiei, CSD (Centrul pentru Studiul Democratiei) și FSPAC – Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din cadrul Universitatea Babeş-Bolyai și va avea loc pe 4 și 5 mai 2023.
În luna martie a circulat un apel la contribuții pentru prezentări și paneluri. Persoanele semnatare aici ne-am organizat și am aplicat cu două paneluri tematice: „Resurgența extremei drepte românești și contracararea antifascistă” și „Descentralizarea occidentalizării: activism în lumile multispecii, decoloniale și queer-feministe ale semiperiferiei”. Acestea au fost acceptate în programul conferinței.
În scurt timp însă, am aflat, spre surprinderea noastră, că grupul de organizare l-a invitat pe primarul Emil Boc să deschidă conferința „Activism”.
Noi, ca persoane implicate atât în activism cât și în cercetare, considerăm prezența lui Emil Boc la această conferință cu totul inacceptabilă! Am formulat un răspuns pe care l-am trimis grupului de organizare în care am comunicat că ne vom retrage din conferință dacă invitația lui Emil Boc nu va fi anulată.
Răspunsul organizatorilor a fost însă unul negativ: nu au anulat invitația și au preferat ca două paneluri cu un total de șase contribuții să fie anulate.
Aveți mai jos reacția trimisă de noi (tradusă în română) către grupul de organizare în care ne explicăm motivele boicotului. Pe scurt, o astfel de conferință nu poate fi compatibilă cu un discurs de deschidere din partea domnului primar Emil Boc, acesta având o implicare majoră în nedreptățile locative din Cluj și în segregarea comunității Pata Rât, și susținând legături cu diferite figuri neo-legionare, antisemite și fasciste. În plus, refuzul de a rectifica invitația ridică întrebări legate de autonomia mediului academic și de o reprezentare corectă a pozițiilor activiste locale. Pentru cine este conferința aceasta, până la urmă?
Alăturați-vă apelului nostru și comunicați către UBB că e inacceptabil ca Emil Boc să susțină discursul de deschidere a unei conferințe despre „Activism”!
Veda Popovici (Universitatea Politehnică din Torino, DIST, Proiectul ERC „Inhabiting Radical Housing”)
Adina Marincea (Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România Elie Wiesel)
Nóra Ugron (Universitatea Turku, Școala de Studii Istorice, Culturale și de Arte, Departamentul Studii de Gen)
Manuel Mireanu (Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj)
Maria Martelli (Cercetătoare Independentă)
Anton Lösche (Universitatea din București, Facultatea de Științe Politice)
Citiți apelul complet în română aici: https://tinyurl.com/boicotUBB
Alina Chiriac Cand crezi ca le ai vazut pe toate in Cluj, pentru ca inca te refaci dupa actiunea de sterilizare caini la Pata Rat, afli asta…
Dom Boc e mare activist… si UBB il invita si prefera la o conferinta despre activism…
Ceva mai gretos si mai revoltator nu vazut….
Daca in lista mea de prieteni sunt profesori universitari, va rog, spuneti-mi ca nu sunteti de acord cu asa ceva… sau dati mi unfriend…
E revoltator…
Cluj, treci toate liniile rosii de bun simt…
Urmeaza sa il nominalizezi pe dom Tise la activism pentru natura… in timp ce isi asfalteaza drumurile spre inca un cartie rezidential monstruos… in sufletul Fagetului…

Silviu Medeșan •

Felicitări pentru poziționare!
Să nu uităm că Primăria a aruncat la margine de centru, să se învârtă în cerc în jurul Someșului primul Cluj Pride, primarul se burzuluiește de fiecare dată când jurnaliștii îi amintesc că activiștii au salvat Someșul de la betonare, Parcul Feroviarilor Cluj de la privatizare și La Terenuri – Spațiu Comun în Mănăștur de la uitare.
Plus, de mai mult de un deceniu ignoră problemele de locuire ale Clujului, arătate de Căși sociale ACUM / Social housing NOW cum nu se poate mai profi.
E chiar culmea culmilor să îl inviți pe Emil Boc la o conferință despre ACTIVISM!!!
… continua pe #faceBoK
Documentul diseminat public in UBB de catre studentii de la FSPAC, click:
Cand Primarul va fi desurubat/izgonit de pe scaunul din Primarie va constientiza imaginea pe care o are si in UBB/ Centrul Universitar si o va sterge, chiar si din Cluj…

Lasă un răspuns

Subscribe To Our Newsletter

Verified by MonsterInsights