Antidrog nu este despre politica, este despre politici publice !

Antidrog nu este despre politica, este despre politici publice !

Stirile privind antidrogul, incendiile, prostitutia sunt in general cele mai accestate de public.
Eu voi vorbi despre ANTIDROG – acolo unde ma pricep cat de cat, NU mai acuzati Agenția Națională Antidrog ca nu face combatere, nu este rolul sau decat in materie de combatere a consumului de droguri prin prevenire universala, targetata, alternative etc. Clar si ANA greseste cand se afiseaza in campanii preventive cu Brigada rutiera si se ajunge la confuzii, clar ca este o institutie absolut subfinantata, ca se „lipeste” de tot felul de festivaluri, ca nu au programe macro, ca sunt probleme de 7 ani cand directorii se schimba intr-un ritm ametitor dar deocamdata este singura institutie coordnator national. NU mai interpretati spusele Federatia Neguvernamentala Antidrog sau CIADO România in sensul in care va convine sau sa scoateti din context ceea ce noi transmitem public.
Rog politicienii, ong-istii ce nu au legatura cu subiectul antidrog sa nu mai emita pareri neavizate ( clar e dreptul fiecaruia la opinie, dar cand nu ai o minima expertiza atunci tacerea ajuta)
Rog fosti decidenti si slujbasi in materie de antidrog indiferent de institutii sa se abtine, li se datoreaza situatia de astazi si sa nu mai fie „fete mari” ca nu este cazul.
Guvernul României in primul rand, Ministerul Afacerilor Interne, Romania, Parlamentul Romaniei – Camera Deputatilor, Senatul Romaniei poarta o imensa raspundere pentru nivelul consumului de astazi si trebuie sa si-l asume fata de populatie. Partidul Social Democrat, Partidul Naţional Liberal nu pot la nesfarsit sa ignore realitatea.
Agenția Națională Antidrog trebuie sa fie o structura civila sau una cu componente clar determinate prin detasarea specialistilor ofiteri de la MAI in raport de specific si necesitate in subordinea Secretariatul General al Guvernului – SGG sau Parlamentul Romaniei
Nu este util societatii si s-a demonstrat asta ca prevenirea, consilierea, tratamentul sa fie in acelasi sistem politienesc ca si combaterea traficului. Parintii nu vor accesa serviciile din teama, tinerii din acelasi motiv mai ales in conditiile actuale ale schimbarilor legislative la Legea 143. Incercati sa ganditi domnilor Nicolae Ionel Ciucă, Marcel Ciolacu, Lucian Bode, Gabriela Firea, Monica Cristina Anisie cu ochii mintii ceea ce tot incercam sa va transmitem si nu , nu pentru orgoliul nostru ci pentru generatii de tineri. 16.7% (15-35 ani) consumatori de droguri ilegale matematic inseamna peste 1.000.000 conform datelor INS. Credeti ca subsemnatul sau acad. Constantin Bălăceanu-Stolnici sau echipa Federatia Neguvernamentala AntidrogDorin Opreanu (propunerea noastra pentru Agentie doar pe criterii de performanta), dr. Furtuna Dan, dr. Cristi Donescu, av. Sarchizian Artin, Stoian Anghel, Florin Popescu, Puiu Tarcea, Florin Ravasila, Bogdan Hotoboc avem vre-un interes? Va siguram ca nu, ne dorim doar politici coerente si o institutie ce sa functioneze prin pozitionarea sa in beneficiul public. ATAT!
Lazăr Gigel
Președinte FNA

Despre Autor