Aoleu, Bădălău !

Aoleu, Bădălău !

Gabriel Bădălău, fiul lui Niculae Bădălău, fost baron PSD de Giurgiu și vicepreședinte al Curții de Conturi, a fost plasat sub control judiciar de DNA, care îl acuză că i-a dat mită unui primar din județul Giurgiu pentru a continua să facă plăţi firmei sale, chiar şi pentru lucrări neconforme. Și Niculae Bădălău este sub control judiciar, după ce a fost reținut și apoi arestat preventiv, tot pentru dare de mită şi trafic de influenţă.

Gabriel Bădălău, fiul fostului vicepreşedintele al Autorităţii de Audit din cadrul Curţii de Conturi Niculae Bădălău, a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA pentru dare de mită. Junele Bădălău este fostul soț al artistei Claudia Pătrășcanu și actualul iubit al mondenei Bianca Drăgușanu

  • „În contextul derulării unui contract încheiat de primăria unei comune cu o asociere de firme (din care făcea parte și societatea administrată de inculpat), ce avea ca obiect „Înființare rețea de alimentare cu apă în satele …, comuna …, județul Giurgiu”, în lunile octombrie 2021 și noiembrie 2022, omul de afaceri, cercetat în prezenta cauză, împreună cu o altă persoană, i-ar fi oferit, prin intermediar, primarului comunei respective un procentaj de 7% (344.000 lei) din valoarea contractului, pentru ca, în schimb, acesta din urmă să efectueze în continuare plățile către firma respectivă, chiar și pentru lucrări neconforme.
  • În scopul menționat mai sus, la data de 25 noiembrie 2022, prin același intermediar, i-ar fi fost remisă primarului suma de 35.000 lei, reprezentând o primă tranșă din suma promisă inițial”.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 22 martie 2023, a unui inculpat, administrator al unei societăți comerciale, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de dare de mită.

Printre firmele „abonate” la contractele decontate de Ministerul Dezvoltării, prin cele două programe naționale, se numără și firmele controlate de Gabriel Bădălău, fiul baronului PSD de Giurgiu. Astfel, prin intermediul PNDL 1, una dintre firmele lui Bădălău jr, NBG SRL, a fi trebuit să încaseze, pentru alimentarea cu apă în localităților Colibași și Comana, suma de 2.368.942 de lei, dar din datele Ministerului Dezvoltării rezultă că n-a primit niciun ban, pentru că n-a făcut lucrarea.

 

În contextul derulării unui contract încheiat de primăria unei comune cu o asociere de firme (din care făcea parte și societatea administrată de inculpat), ce avea ca obiect „Înființare rețea de alimentare cu apă în satele …, comuna …, județul Giurgiu”, în lunile octombrie 2021 și noiembrie 2022, omul de afaceri, cercetat în prezenta cauză, împreună cu o altă persoană, i-ar fi oferit, prin intermediar, primarului comunei respective un procentaj de 7% (344.000 lei) din valoarea contractului, pentru ca, în schimb, acesta din urmă să efectueze în continuare plățile către firma respectivă, chiar și pentru lucrări neconforme.

În scopul menționat mai sus, la data de 25 noiembrie 2022, prin același intermediar, i-ar fi fost remisă primarului suma de 35.000 lei, reprezentând o primă tranșă din suma promisă inițial, afirmă DNA

Cealaltă firmă a familiei Bădălău, General Building International SRL, a beneficiat de trei investiții în domeniului alimentării cu apă, în valoare totală de 17.555.965 de lei, în localitățile Florești- Stoenești, Ghimpați și Iepurești, dar până acum s-au decontat lucrări de investiții în valoare de 10.307.854 lei, adică vreo 2.200.000 de euro.

De asemenea, prin PNDL 2, firma General Building International SRL a încasat, pentru modernizare de drumuri în localitatea Florești- Stoenești, suma de 9.620.984 de lei, adică peste 2.000.000 de euro. Astfel, în total, în contul acestei firme controlate de Bădălău jr. au intrat până acum vreo 4.200.000 de euro.

 

Lasă un răspuns

Subscribe To Our Newsletter

Verified by MonsterInsights